4 æggeblommer
110 g rørsukker
4 dl sødmælk
3 dl piskefløde
2 tsk. kanel – gerne ægte kanel
Sådan gør du
Mælk og fløde hældes i en gryde og koges op til lige knap kogepunktet, hvorefter der slukkes for varmen.
Æggeblommer, kanel og sukker kommes i en ren skål og piskes sammen til en tyk æggesnaps.
Når æggesnapsen er tyk, så hældes langsomt fløde/mælkeblandingen i, mens der stadig piskes med et piskeris.
Kom det tilbage i gryden og varm cremen langsomt op, mens der konstant røres i gryden.
Det må endelig ikke koge, men skal blot tyne og nå en temperatur på mellem 75-85 grader varmt. Brug meget gerne et termometer, hvis du er i tvivl. Hæld kaneliscremen i en skål og stil på køl i et par timer eller til dagen efter.
Kanelisen køres på en ismaskinen og sættes i minimum 2 timer inden servering.
Se flere af Ann-Christines opskrifter på Valdermarsro.dk.