1 dåse kondenseret mælk
1 spsk. honning
125 g. rørsukker
120 g. smør
1 tsk. Kanel
En knivspids ingefær
En knivspids salt – smag evt. til
1 håndfuld hasselnødder
Disse karameller er super lækre, og varmer helt nede i maven, med den dejlige smag af kanel og hasselnødder! Derudover er de super nemme at lave, så der er ingen undskyldning for ikke at hoppe i det søde køkken.
Sådan gør du
Bland alle ingredienserne sammen i en gryde. Varm langsomt massen op mens du konstant rører, til sukkeret er smeltet. Skru nu lidt op for varmen på komfuret, og rør stadig konstant. Dette gør du i ca. 15 min. (vær tålmodig) og så skulle din karamel gerne være blevet mørkere.
Tip: Smag til om du synes din karamel mangler mere krydderi , så dine karameller passer lige til dig 🙂
Når karamellen er blevet rørt i 15 min. og har fået en fine mørke farve, hældes det over i et firkantet fad, der er beklædt med bagepapir (jeg har brugt et firkantet tærtefad). Lad karamellen stå på køl natten over. Når karamellen har stået natten over, kan den nu skæres ud, og er lige til at spise.
Velbekomme!
Du kan se flere af Sophies opskrifter på hendes Instagram under navnet @fillosophie.