Macarons med smagen af honninghjerter

Ingredienser

Macarons

100 g. æggehvider

20 g. sukker

100 g. mandler/ mandelmel

200 g. flormelis

20 g. kakao

Ganache

100 g. mørk chokolade

1 dl. Fløde

1 tsk. Kanel

1 tsk. Nelliker

1 knivspids ingefær

Julen er lige rundt om hjørnet, og det giver god anledning til julegodter i lange baner! Disse macarons er inspireret af den dejlige smag af honninghjerter, og egner sig perfekt til de mange skønne julearrangementer, vi går i møde 🙂 

Sådan gør du

Macarons
Pisk først æggehviderne hvide men ikke stive. Tilføj herefter sukker, og pisk til massen kun lige er blevet stiv. Hak mandlerne til mandelmel med en minihakker – man kan også købe mandelmelet færdigt, jeg kan bare godt lide at der er lidt bid i mine macarons, som der bliver med det hjemmelavede. Bland nu mandelmel, flormelis og kakao sammen i en skål. Vend nu forsigtigt blandingen i de stive æggehvider, til dejen er jævn. Kom dejen i en sprøjtepose med en rund tyl, og fordel dejen på en bageplade, beklædt med bagepapir, så du har 24 macarons. Lad dem nu stå og hvile i 20-30 min.

Tip: jeg bruger en rund form til at tegne op på bagepapiret, så mine macarons bliver lige store.

Bag dine macarons i midten af ovnen ved 160 grader i ca. 15 min. Når de er færdige tages de ud, og køles helt af, inden du arbejder videre med dem.

Ganache
Hak din chokolade fint. Bland den hakkede chokolade med kanel, nelliker og ingefær. Kog herefter fløden op til lige under kogepunktet, og hæld det over chokoladen. Rør fra midten, til massen er jævn. Sæt den nu på køl, til ganachen
 har sat sig.. Når ganachen har sat sig, tages den ud fra køl, og piskes op. Kom nu ganachen i en sprøjtepose med en rund tyl, og fordel en lille smule på 12 af dine macarons. Kom en macaron uden fyld, oven på og tryk forsigtigt. Pynt evt. med kakao på toppen af dine macarons, og så er de klar til servering.

Velbekomme!


LÆS OGSÅ: Lækre karameller med kanel & hasselnødder

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive