Lækre hjemmebagte honninghjerter

Ingredienser

1 tsk. potaske

2 æggeblommer

3 tsk. Kanel

2 tsk. Nelliker

0.5 tsk. Ingefær

165 g. hvedemel fra Finax

1 tsk. Revet økologisk appelsinskal

165 g. honning

150 g. mørk chokolade

50 g. pasteuriseret æggehvide

Ca. 100 g. flormelis

Ingen rigtig jul uden honninghjerter! Disse honninghjerter er super nemme at lave, og så smager de bare skønt!

Ca. 9 stk. honninghjerter

Sådan gør du

Rør potasken og æggeblommerne sammen. Rør herefter krydderierne og hvedemelet godt sammen. Tilføj herefter appelsinskal og honning og ælt dejen på en røremaskine til dejen er jævn. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den være i køleskabet i et par dage. Du kan også nøjes med et par timer, hvis gæsterne er på trapperne 🙂 

Når dejen har hvilet, rulles den ud – drys med mel så dejen ikke sidder fast på bordet. Dejen skal være ca. 0.5 cm i tykkelsen. Udstik nu dejen med en hjerteudstikker, i den størrelse du ønsker dine hjerter. Læg hjerterne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hvile en halv til en hel time. Bag honninghjerterne ved 180 grader i ca. 6-8 minutter – hold øje med dem. Lad hjerterne køle helt af inden du arbejder videre med dem.

Smelt chokoladen over vandbad. Når chokoladen er smeltet dyppes den ene af honninghjertets sider i chokoladen (du kan også pensle chokoladen på hvis du synes det er nemmere). Når alle hjerter er overtrukket med chokolade, skal de tørre.

Imens chokoladen tørre kan du lave glasuren. Pisk æggehviden skummende. Tilføj herefter lidt flormelis af gangen, til glasuren begynder at stivne – hvis du synes glasuren er for flydende kan du sagtens tilføje lidt mere flormelis. Kom nu glasuren i en sprøjtepose, og lav dit ønskede mønster på dine honninghjerter.

Glædelig jul og velbekomme!


 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være