ChriChriTV: Æbledessert

Ingredienser

Særlige redskaber

Paprullerne fra to køkkenruller

Kageplast

 

Tørrede æbleskiver

1 æble

 

Æblegrød

4 blade husblas

650 g æbler

1 dl vand

75 g sukker

1 tsk vaniljesukker

 

Makroner

50 g mandler

150 g sukker

1 æggehvide

 

Flødeskum til pynt

2 dl fløde

Min personlige yndlingsdessert er æblegrød. Det handler nok om at den både smager sødt og surt og så, at den vækker et hav af minder. Mine forældre har masser af æbletræer omkring deres gård, og hvert efterår, når æblerne er plukkemodne, spiser vi æblegrød med makroner og flødeskum. Denne udgave af æblegrød har jeg valgt at give et lidt mere forfinet udtryk, men smagen er ikke til at tage fejl af: Det er en vaskeægte, gammeldaws æblekage.

Antal: 4 stk.

Sådan gør du

Tørrede æbleskiver

Tænd ovnen på 100 grader almindelig ovn. Skær æblet i ultratynde skiver, eller brug et mandolinjern, og udstik blomster af skiverne med en udstikker. Læg dem på et stykke bagepapir på en bageplade, og kom dem i ovnen i 1 time.

Æblegrød

Læg husblassen i blød i koldt vand, så den er helt dækket af vand. Skyl og halver æblerne, og fjern kernehuset. Skær æblerne i grove tern. Damp dem i en gryde ved svag varme og under låg sammen med vand, sukker og vaniljesukker. De skal have cirka 10 minutter. Tilsæt mere vand undervejs, hvis æblerne koger tørre. Mos de dampede æbler med en gaffel. Vrid husblassen for vand, og smelt den i æblegrøden. Tag paprullen ud af to køkkenruller. Klip dem i to dele, så du har fire ruller. Afmål et stykke kageplast, så det kan nå rundt om rullen, og læg det langs kanten på indersiden af paprullen. Fordel æblemosen heri med en lille tallerken i bunden, så mosen ikke falder ud. Gentag det samme med de øvrige tre ruller. Kom æblemosen på frys i minimum 1,5 time.

Makroner

Skru ovnen op på 150 grader. Hak mandlerne fint i en foodprocessor. Tilsæt sukker og æggehvider, og blend massen, til den er ensartet. Kom makrondejen i en sprøjtepose, og lav små makroner på en bageplade. De skal cirka være på størrelse med en femkrone. Bag makronerne i 25-30 minutter. De er færdige, når de har en sprød overflade.

Samling af dessert

Tag din æblemos ud af fryseren, fjern kageplasten, og placér dem på de ønskede serveringstallerkner. Knus nogle makroner oven på hver dessert. Pisk fløden til en fast flødeskum, og kom den i en sprøjtepose med en stjernetyl eller anden tyl, du foretrækker. Kom en dut flødeskum oven på hver dessert, og sæt en tørret æbleblomst på toppen – og så er der serveret!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være