Den søde tand

ChriChriTV: Churros

ChriChriTV: Churros
Ingredienser

Dej

50 g sukker

2 tsk vaniljesukker

25 g stuetempereret smør

2 dl vand

Saft og revet skal fra 1 citron

175 g hvedemel

1 æg

1 liter smagsneutral olie

 

Chokoladeovertræk

100 g mørk chokolade

Min kære mor har i lang tid tigget mig om at lave churros til hende. Det har jeg nu gjort, og jeg forstår hendes plageri . de er så lækre, at det er svært at nøjes med at spise en enkelt!

Antal: 30-35 stk.

Sådan gør du

Dej

Pisk sukker, vaniljesukker og stuetempereret smør sammen med en elpisker. Tilsæt herefter vand, riv citronskallen ned i, og pres ligeledes citronsaften deri. Sæt det over at koge, og sigt melet ned i gryden, mens du rører rundt. Bliv ved med at røre, indtil massen tykner. Tag gryden af blusset, tilsæt ægget, og rør, til dejen er ensartet. Kom dejen i en stofsprøjtepose med en stjernetyl. Kom olien i en gryde, og varm den op til 80 grader. Det er vigtigt, at den hverken er varmere eller koldere. Du kan bruge et termometer til at tjekke temperaturen. Hvis olien er for varm, vil dine churros brænde på, og hvis den er for kold. Vil de suge for meget olie. Sprøjt herefter dejen ned i olien direkte fra sprøjteposen. Brug en saks til at klippe dejen over fra sprøjteposen. Dine churros skal være 4-5 cm lange. 

Kom 6 churros i ad gangen, og frituresteg dem i cirka 5 minutter. Lad dem køle af på en rist eller et stykke køkkenrulle.

Chokoladetemperering

– Microbølgeovn –

  1. Kom chokoladen i en skål, der kan tåle at komme i microovnen.
  2. Begynd med at varme chokoladen i microbølgeovnen i 10 sekunder ad gangen. Tag den ud og rør rundt. Fortsæt, indtil massen ser god ud.
  3. Herefter varmer du chokoladen 5 sekunder ad gangen og tjekker indtil chokoladen har en temperatur på 31-32 grader. Det er vigtigt at den ikke overstiger en temperatur på 34 grader.

 

– Vandbad –

  1. Tag 1/3 af chokoladen, hak den fint, og hæld den i en skål.
  2. Hak de sidste 2/3 af chokoladen, og smelt den over et vandbad. Hæld en smule af den smeltede chokolade over den hakkede chokolade, og rør rundt. Gentag processen, indtil den hakkede chokolade er smeltet.
  3. Chokoladen på ikke overstige 34 grader – så skal du begynde forfra!

 

Chokoladeovertræk

  1. Når din chokolade er klar, dypper du den ene ende af dine churros i chokoladen – og de er klar til servering
  2. Servér dem eventuelt i en hjemmelavet kagepose.

 

Fold din egen kagepose

Det skal du bruge

1 bagepapir

1 saks

1 lim


1. Klip et stykke bagepapir på 22 x 22 cm. // 2. Fold papiret diagonalt fra hjørne til hjørne.


3. Læg papiret med den foldede kant ned mod dig selv. Tag fat i hjørnet til venstre, og fold det ind over midten. // 4. Gør det samme med højre hjørne, og fold det ind over det venstre.


5. Tag fat i det øverste hjørne, kun det yderste lag, fold dette ned, så posen åbnes. Lim enderne sammen. Brug eventuelt et klistermærke eller klip en lille figur.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *