Gluten & laktosefri: Citronmazarin med flamberet marengs

Ingredienser

Bund

100 g. marcipan

100 g. smørbar fra Naturli’

80 g. sukker

2 æg

40 g. Amo glutenfrit emel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. revet økologisk citronskal


Topping

120 g. pasteuriserede æggehvider

160 g. flormelis

Kobberbelagte chokoladekugler fra Special Moment

Antallet af diagnosticeringer for gluten og laktoseintolerance stiger og stiger, og dette sætter desværre nogle begrænsninger for, hvad du må spise og ikke må spise. Vi lever heldigvis i dag i en tid ,hvor der findes et tons af gode alternative løsninger. Denne gluten og laktosefri citronmazarin med flamberet mareng, smager skønt, og kan nydes uanset om du kan tåle laktose og gluten eller ej 🙂

Sådan gør du

Bund
Riv marcipanen på et rivejern, og pisk det sammen med smør og sukker. Tilsæt nu et æg ad gangen og pisk mellem hvert æg. Sigt mel og bagepulver i, og pisk endnu en gang. Til sidst tilsættes revet citronskal. Kom dejen i en springform, hvor bunden er beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen ved 175 grader i ca. 30 min. Når kagen er færdig, køles den helt af, inden du arbejder videre med den.

Topping
Pisk stuetempererede pasteuriserede æggehvider til en let skummende masse. Tilsæt nu flormelis og pisk til marengsen er helt stiv. Kom nu marengsen i en sprøjtepose med den tyl, du ønsker, og lav dine rosetter ovenpå kagen (jeg starter udefra og arbejder mig ind mod midten). Flamber nu dine marengsrosetter med en gasbrænder, til de får en gylden overflade. Pynt yderligere med kobberbelagte chokoladekugler eller, hvad dit hjerte ellers begærer 🙂

Velbekomme!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og