Bund
100 g. marcipan
100 g. smørbar fra Naturli’
80 g. sukker
2 æg
40 g. Amo glutenfrit emel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. revet økologisk citronskal
Topping
120 g. pasteuriserede æggehvider
160 g. flormelis
Kobberbelagte chokoladekugler fra Special Moment
Antallet af diagnosticeringer for gluten og laktoseintolerance stiger og stiger, og dette sætter desværre nogle begrænsninger for, hvad du må spise og ikke må spise. Vi lever heldigvis i dag i en tid ,hvor der findes et tons af gode alternative løsninger. Denne gluten og laktosefri citronmazarin med flamberet mareng, smager skønt, og kan nydes uanset om du kan tåle laktose og gluten eller ej 🙂
Sådan gør du
Bund
Riv marcipanen på et rivejern, og pisk det sammen med smør og sukker. Tilsæt nu et æg ad gangen og pisk mellem hvert æg. Sigt mel og bagepulver i, og pisk endnu en gang. Til sidst tilsættes revet citronskal. Kom dejen i en springform, hvor bunden er beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen ved 175 grader i ca. 30 min. Når kagen er færdig, køles den helt af, inden du arbejder videre med den.
Topping
Pisk stuetempererede pasteuriserede æggehvider til en let skummende masse. Tilsæt nu flormelis og pisk til marengsen er helt stiv. Kom nu marengsen i en sprøjtepose med den tyl, du ønsker, og lav dine rosetter ovenpå kagen (jeg starter udefra og arbejder mig ind mod midten). Flamber nu dine marengsrosetter med en gasbrænder, til de får en gylden overflade. Pynt yderligere med kobberbelagte chokoladekugler eller, hvad dit hjerte ellers begærer 🙂
Velbekomme!