Dadel og abrikosbarer – det sunde alternativ til fredagshyggen

Ingredienser

(ca. 16 sunde barer med dadler og abrikos)

• 200 g udstenet dadler

• 100 g abrikos (de bløde)

• 50 g mandler

• 40 g kokosolie

• 20 g sesamfrø

• 2 spsk kakao

• 80 g 77% mørk chokolade

• Hakkede mandler til pynt

 

Er du en af dem, der også tænker, du burde lave lidt sundere slik fredag aften, men ikke kan finde den rigtige opskrift? Nu skal du ikke lede længere, for opskriften er her! Opskriften lyder på sunde barer med dadler, abrikoser og chokolade – og de smager lige så syndigt som en marsbar! Massen kan laves på 10 minutter, hvorefter den skal stå et par timer på køl, så du kan nemt nå at lave dem til slikskålen i aften! Barerne skal opbevares på køl, men hvem siger, at de ikke bliver spist i aften af familien? Hemmeligheden bag den lækre bar er, at massen bliver blendet helt fin i en blender, hvilket gør dem ekstra bløde og syndige i smagen. Mon ikke du har fundet opskriften til i aften? Det tror jeg nok, her kommer den:  

LÆS OGSÅ: Hjemmebagt bananbrød

Sådan gør du:

Start med at blende dadler, abrikoser og kokosolie.

Tilsæt efterfølgende mandler og sesam og blend til en blød konsistens

Tilsæt til sidst kakao og blend videre til alt er samlet.

Beklæd en lille form med folie og kom massen heri. Sæt dadel massen på køl i 2-3 timer (kan eventuelt sættes på frys i 1,5 time), hvorefter den tages ud og skæres i ønskede størrelser. 

Hak og smelt chokoladen i mikroovnen og dyp enderne af barerne i chokoladen og drys med hakket mandler, gentag med resten. Den resterende chokolade “svinges” udover barerne med en ske, så der kommer fine striber på resten af barerne. 

Nu sættes de på køl, indtil chokoladen er størknet. 

Velbekomme! 

Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes blog eller på hendes Instagram under navnet @nannabroe.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive