(ca. 16 sunde barer med dadler og abrikos)
• 200 g udstenet dadler
• 100 g abrikos (de bløde)
• 50 g mandler
• 40 g kokosolie
• 20 g sesamfrø
• 2 spsk kakao
• 80 g 77% mørk chokolade
• Hakkede mandler til pynt
Er du en af dem, der også tænker, du burde lave lidt sundere slik fredag aften, men ikke kan finde den rigtige opskrift? Nu skal du ikke lede længere, for opskriften er her! Opskriften lyder på sunde barer med dadler, abrikoser og chokolade – og de smager lige så syndigt som en marsbar! Massen kan laves på 10 minutter, hvorefter den skal stå et par timer på køl, så du kan nemt nå at lave dem til slikskålen i aften! Barerne skal opbevares på køl, men hvem siger, at de ikke bliver spist i aften af familien? Hemmeligheden bag den lækre bar er, at massen bliver blendet helt fin i en blender, hvilket gør dem ekstra bløde og syndige i smagen. Mon ikke du har fundet opskriften til i aften? Det tror jeg nok, her kommer den:
LÆS OGSÅ: Hjemmebagt bananbrød
Sådan gør du:
Start med at blende dadler, abrikoser og kokosolie.
Tilsæt efterfølgende mandler og sesam og blend til en blød konsistens
Tilsæt til sidst kakao og blend videre til alt er samlet.
Beklæd en lille form med folie og kom massen heri. Sæt dadel massen på køl i 2-3 timer (kan eventuelt sættes på frys i 1,5 time), hvorefter den tages ud og skæres i ønskede størrelser.
Hak og smelt chokoladen i mikroovnen og dyp enderne af barerne i chokoladen og drys med hakket mandler, gentag med resten. Den resterende chokolade “svinges” udover barerne med en ske, så der kommer fine striber på resten af barerne.
Nu sættes de på køl, indtil chokoladen er størknet.
Velbekomme!