Snitter med to slags chokoladesmag

Ingredienser

Hvid chokolade creme:

 • 1/2 blad husblas
 • 2 æggeblommer
 • 10 g sukker
 • 145 g hvid chokolade
 • 1,5 dl fløde
 • 0,5 tsk vanilje paste

Chokoladekiks:

 • 75 g mel
 • 25 g sukker
 • 35 g smør
 • 1/2 æg = ca. 25 g
 • 2 spsk kakao
Lyst til en nem kage som er fyldt med chokolade? Så skal du prøve disse lækre snitter med to slags chokoladesmag, både mørk og hvid. Snitterne består af en chokoladekiks af mørdej med kakao som bliver smurt med den blødeste hvide chokoladecreme. SÅ uimodståelig! Disse snitter minder lidt om fremgangsmåden på en hindbærsnitte bare med en masse chokolade i stedet. Og hvem siger nej til chokolade?! Ja jeg gør ikke, så nu er det igang med disse lækre snitter som du desuden får 18-20 stk. af! 

LÆS OGSÅ: Dadel og abrikosbarer – det sunde alternativ til fredagshyggen

Sådan gør du: 


Hvid chokolade creme:

Husblas udblødes i vand i 15-20 minutter. Hak den hvide chokolade fint og kom den i en skål. I en skål røres æggeblommer, sukker og vaniljepaste sammen til sukker er nogenlunde opløst. I en gryde varmes fløden til lige under kogepunktet. Når fløden er varmet op hældes den over æggeblommerne og vendes sammen. Massen hældes tilbage i gryden igen og varmes op til 83 grader under konstant omrøring. Når massen er varmet op til 83 grader tages den af varmen og sigtes gennem en si. Vrid husblas og kom den i den varme masse og rør rundt. Massen over den hvide chokolade og rør med en dejskraber i midten til chokoladen er rørt ud. Stavblend til sidst chokoladecremeuxen blød og blank og sæt den på køl natten over eller til den er kølet ned ned og tyknet. Tag den hvide chokolade cremeux ud fra køl og lad den tempere lidt, så den kan smøres på chokolade kiksene. 

Chokoladekiks:

Bland smør, sukker, kakao og mel til det ligner revet mørk parmesan. Tilsæt til sidst æg og rør til dejen er en samlet masse. Kom mørdejen i en frysepose og lad den køle af i køleskabet i 30-40 minutter. Rul herefter dejen ud til ca. 0,5 cm tykkelse, måske lidt tyndere, og udstik chokoladekiks en udstikker af ca 5-6 cm. I halvdelen af chokoladekiksene udstikkes et rundt hul i midten. Bag chokoladekiksene ved 200 grader i 8-10 minutter. Afkøl chokoladekiksene hvorefter den hvide chokolade cremeux smøres på. Drys med flormelis og server!

Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes blog eller på hendes Instagram under navnet @nannabroe.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og