Pandekager
Ca 400 g hvedemel
9 dl mælk
6 æg
1 tsk groft salt
2 tsk vaniljesukker
Citronskal fra 1 øko citron (evt saft efter smag)
Smør til stegning
Hindbærskum
150 g flormelis
0.5 L fløde
400 g Frosne hindbær
5 plader husblas
Pynt
2 pakker hindbær
Hindbærstøv
Skovsyre
I anledning af den Internationale pandekagedag, skal i ej snydes for en opskrift på superlækre pandekager. Så skulle du elske pandekager lige som jeg, og ChriChri-pigerne? Så kan du nuppe opskriften lige her.
Antal: ca. 20 stk.
Sådan gør du
Steg pandekagerne på en pande med 1 tsk smør, til pandekagerne er gyldne. Når alle pandekagerne er færdige køles de helt af gør der arbejdes videre med dem.
Hindbærskum
Kog 400 g. frosne hindbær (du kan også bruge jordbær eller andre bær) til bærrene er kogt ud/ smattet, lad det køle lidt af. Put 5 plader husblas i koldt vand i ca 10 min. Pisk fløden til flødeskum og tilsæt herefter flormelis – vend det forsigtigt. Når de 10 min er gået presses vandet ud af husblassen og den røres i den stadig lune bærsaft. Vend nu bærsaften forsigtigt med flødeskummen til massen er jævn.
* TIP – hvis du er til meget skum så lav dobbelt op.
Du skal nu samle kagen. Først med en pandekage, herefter et forholdsvist tyndt lag hindbærskum, herefter pandekage osv osv. Pynt med hindbær på toppen, hindbærstøv og skovsyre som ekstra pynt. Velbekomme!