Citronfromage med et twist

Ingredienser

Fromage

3 æggehvider

3 æggeblommer

80 g. sukker

1 dl. Citronsaft

1.5 spsk. Revet citronskal

2 dl. Piskefløde

4 plader husblas

1 dl. Piskefløde (Flødeskum til pynt)

 

Lemoncurd

3 æg

1 dl. Citronsaft

2 tsk. vaniljesukker

100 g. sukker

2 tsk. revet citronskal

55 g. smør

Sol, varme og blå himmel lader vente på sig, men det betyder ikke, at vi ikke kan smage lidt på foråret alligevel! Denne citronfromage med et twist, er en super lækker og frisk dessert, perfekt egnet til weekendens gæster, til de kommende påskefrokoster, eller “bare fordi” 😉

Sådan gør du

Fromage
Kom husblassen i en skål med rigeligt koldt vand i ca. 15 min. Pisk nu æggeblommer og sukker sammen med en elpisker til en luftig æggesnaps. Sørg for, at æggesnapsen er pisket så grundigt, at der ikke er sukkerkorn tilbage. Varm nu citronsaften i en gryde til lige under kogepunktet. Når citronsaften er fingervarm, vrides husblassen for vand, og røres i citronsaften. Hæld nu forsigtigt citronsaften i æggesnapsen, mens der igen piskes med elpisker. Tilsæt nu revet citronskal. Pisk i en anden skål fløden til flødeskum, og vend det forsigtigt i husblasblandingen. I en tredje skål piskes æggehviderne helt stive, og vendes forsigtigt i flødeskumsblandingen. Kom fromagen i en sprøjtepose, og sprøjt det i dine dessertglas. Stil fromagen på køl i ca.2- 3 timer, til den har sat sig. Imens laves lemoncurden.

Lemoncurd
Pisk æg, citronsaft, vaniljesukker og sukker sammen i en gryde, og varm det op ved lav/mellem varme til det tykner (det må ikke koge). Rør nu citronskal og smør i. Pisk nu fortsat til curden tykner (ca. 10 min). Si nu din lemocurd, så citronskallen bliver sorteret fra. Den nu siet curd køles helt af, og bliver efterfølgende sat på glas, til det skal bruges.

Når citronfromagen har sat sig, smørers forsigtigt et lag lemoncurd på toppen (ca. 2 tsk. til hver dessertglas). Pynt yderligere med flødeskum, chokoladekugler og spiselige blomster (evt. hornvioler som vist).

Velbekomme!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og