Skøn påskedessert med smag af forår

Ingredienser

Fuglerede

3 æggehvider

260 g. sukker

1.5 tsk. eddike

 

Fyld

120 g. nougat

250 ml. piskefløde

3 plader husblas

Citronsaft fra 2 citroner (ca. 1 dl.)

1 tsk. revet citronskal fra en økologisk citron

50 g. flormelis

Pynt

Nougatpåskeæg

Spiselige blomster

Elfenbensfarvet chokoladekugler fra special moment

Overrask dine påskegæster med en fin påskedessert! Den smager dejligt af forår, og så er den super let at lave 🙂 

Sådan gør du

Antal: 9 stk.

Fuglerede
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt nu sukkeret lidt ad gangen. Når al sukker er rørt i æggehviderne, tilsættes eddiken. Marengsen er færdig, når den er helt jævn og stiv. Kom marengsen i en sprøjtepose med den sprøjtetyl, du ønsker, og form rederne. Bag rederne i ovnen ved 120 grader i 60 minutter. Når rederne er bagt færdige, tages de ud af ovnen og køles helt af, inden du arbejder videre med dem.

Fyld
Kom husblassen i en skål med kold vand, og lad det stå i 15 minutter. Varm citronsaft og citronskal op i en gryde ved mellem varme. Når citronsaften er varm og husblassen har hvilet i 15 min, tages citronsaften af varmen. Si citronsaften, så kød og skal bliver sorteret fra. Når saften er fingervarm, vrides husblassen for vand og blandes med citronsaften. Pisk fløden til flødeskum og vend flormelis heri. Kom nu en spsk. af flødeskummet i citronsaften og rør det sammen. Vend nu forsigtigt al citronsaften i flødeskummen, til skummet er helt jævnt. Stil skummet på køl i 30 minutter, før du arbejder videre med den.

Smelt nougat over vandbad. Når nougaten er helt smeltet, kommer du den i fuglerederne – det er kun lige bunden af fuglerederne, der skal dækkes med nougat. Lad nougaten sætte sig, før du arbejder videre med fuglerederne. Når nougaten har sat sig, kan citronskummen tilføjes. Efter citronskummen har været på køl, piskes den lige hurtigt op igen. Herefter kommer du citronskummet i en sprøjtepose med den tyl, du ønsker. Sprøjt nu skummet på fuglerederne. Pynt med chokoladekugler, spiselige blomster samt nougatpåskeæg.

Velbekomme!

…………..

Se mere til Sophie på @fillosophie.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er