Ostelagkage

Ingredienser

ANTAL:

12-14 stk.

SVÆRHEDSGRAD: <3 <3

SÆRLIGE REDSKABER

Kageplast

KIKSEBUND

200 g kiks

100 g smør

OSTECREME

4 blade husblas

400 g flødeost

150 g flormelis

Saft og revet skal af 2 lime

4 dl fløde

RABARBERGELE

2 blade husblas

100 g rabarber

1 dl vand

Saft fra 2 lime

100 g flormelis

Denne artikel indeholder reklamelinks
Denne opskrift er også trykt i Liv Martines bog ‘Kagetid!’ samt i ChriChri Magasinet ‘The Good Read‘.

LÆS OGSÅ: Christiane: Her er mine favoritter fra The Good Read Issue

Her er endnu en af vores absolutte yndlingskager: ostekage – eller cheesecake, om man vil. Det er en af de bedste kager, der findes. Kiksebunde, ostecreme og en syrlig gele – det må alle da elske!

Sådan gør du:

KIKSEBUND

1. Kom dine kiks i en frysepose, og knus dem med en kagerulle, eller hvad du ellers lige har, der  kan slå kiksene til smulder.

2. Smelt smørret, og tilsæt herefter de knuste kiks.

3. Tag en springform på cirka 22 cm, og kom bagepapir i bunden. Afmål et stykke kageplast, så det passer ned i springformen, og læg det langs siderne på indersiden af formen. Hæld kiksemassen ned i bunden.

OSTECREME

1. Læg husblassen i blød i koldt vand, så den er helt dækket af vand.

2. Rør flødeosten sammen med flormelis, og brug et rivejern til at rive limeskallen ned i.

3. Pres limesaften ned i en gryde, og kog det op.

4. Vrid herefter husblassen for vand, og smelt den sammen med den varme limesaft. Lad det køle let af.

5. Pisk fløden til en let flødeskum.

6. Tilsæt nu din afkølede limesaft med husblas til flødeosten, og vend til sidst flødeskummet forsigtigt i med en dejskraber.

7. Smør ostecremen oven på kiksebunden. Glat ostecremen så meget som muligt. Jo glattere den er, jo flottere bliver din gele! Kom kagen på frys, og lad cremen sætte sig i minimum 30 minutter. 

RABARBERGELÉ

1. Læg husblassen i blød i koldt vand, så den er helt dækket af vand.

 2. Skær rabarberne i tern, kog dem op sammen med vandet, og pres limesaften ned til rabarberne.

3. Sigt herefter massen, og tilsæt flormelis. Vrid husblassen for vand, og smelt den i rabarbersaften. Lad det køle i 20 minutter ved stuetemperatur. 

4. Hæld den afkølede gelé over flødeosten, og lad endnu en gang ostelagekagen komme på frys i minimum 30 minutter. 

5.Tag din kage ud af fryseren, placer den på et serveringsfad, og fjern forsigtigt springformen og kageplasten – og der er serveret! 

TIP:

Du kan bruge lige de kiks, du har lyst til! Det kunne fx også være kammerjunker eller mariekiks.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være