Bund
150 g. blødt smør
150 g. sukker
2 tsk. vaniljesukker
2 æg
1/2 dl. mælk
1/2 – 1 tsk. mandelessens
150 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
Evt. 1 håndfuld hakkede mandler
Vaniljecreme
2 spsk. Maizena
3 dl. sødmælk
3 æggeblommer
75 g. sukker
2 tsk. vaniljesukker
Pynt
2 spsk. maizena
3 dl. sødmælk
3 æggeblommer
75 g. sukker
2 tsk. vaniljesukker
Der er ikke noget mere lækkert, friskt og sommerligt, end en skøn jordbærkage. Kombinationen af det søde og friske passer perfekt til den søde tand, og udover det er kagen smuk i sig selv. Nu hvor vejret fortsætter med at være så fantastisk, så er der god grund til at forkæle weekendens gæster med en lækker jordbærkage. Nedenfor har du opskriften, og så ønsker jeg dig bare en skøn weekend.
LÆS OGSÅ: Luksus romkugler med hindbærsurprise
Sådan gør du
Bund
Smør, sukker og vaniljesukker piskes sammen til en cremet konsistens. Pisk nu et æg i ad gangen. Mælk og mandelessens hældes i. Tilsæt nu mel og bagepulver og rør til dejen er ensartet. Rør nu hakkede mandler i, hvis du ønsker). Bag kagen midterst i ovnen, ved 175 grader varmluft i ca. 30 min – hold øje med kagen undervejs. Når kagen er færdig tages den ud og køles helt af inden der arbejdes videre med den.
Vaniljecreme
Maizena og mælk piskes sammen med et piskeris i en gryde, og koges op under fortsat omrøring til det tykner lidt. Tag den lidt tykner creme af varmen. Pisk nu æg og sukker sammen til en luftig masse. Vend nu vaniljesukker i. Hæld ægge/dykkermassen sammen med den let-tyknet creme og kog det op til cremen bliver rigtig tyk. Stil cremen på køl til cremen er helt kold/ til den skal bruges.
Pynt
Smør vaniljecremen på kagen. Skær nu jordbær i skiver og sæt dem i cremen (se billede). Pynt yderligere med skovsyre og pistacie.