Jordbærkage med vaniljecreme

Ingredienser

Bund

150 g. blødt smør

150 g. sukker

2 tsk. vaniljesukker

2 æg

1/2 dl. mælk

1/2 – 1 tsk. mandelessens

150 g. hvedemel

1 tsk. bagepulver

Evt. 1 håndfuld hakkede mandler

 

Vaniljecreme

2 spsk. Maizena

3 dl. sødmælk

3 æggeblommer

75 g. sukker

2 tsk. vaniljesukker 

 

Pynt

2 spsk. maizena

3 dl. sødmælk

3 æggeblommer

75 g. sukker

2 tsk. vaniljesukker 

Der er ikke noget mere lækkert, friskt og sommerligt, end en skøn jordbærkage. Kombinationen af det søde og friske passer perfekt til den søde tand, og udover det er kagen smuk i sig selv. Nu hvor vejret fortsætter med at være så fantastisk, så er der god grund til at forkæle weekendens gæster med en lækker jordbærkage. Nedenfor har du opskriften, og så ønsker jeg dig bare en skøn weekend. 

LÆS OGSÅ: Luksus romkugler med hindbærsurprise

Sådan gør du

Bund

Smør, sukker og vaniljesukker piskes sammen til en cremet konsistens. Pisk nu et æg i ad gangen. Mælk og mandelessens hældes i. Tilsæt nu mel og bagepulver og rør til dejen er ensartet. Rør nu hakkede mandler i, hvis du ønsker). Bag kagen midterst i ovnen, ved 175 grader varmluft i ca. 30 min – hold øje med kagen undervejs. Når kagen er færdig tages den ud og køles helt af inden der arbejdes videre med den. 

Vaniljecreme

Maizena og mælk piskes sammen med et piskeris i en gryde, og koges op under fortsat omrøring til det tykner lidt. Tag den lidt tykner creme af varmen. Pisk nu æg og sukker sammen til en luftig masse. Vend nu vaniljesukker i. Hæld ægge/dykkermassen sammen med den let-tyknet creme og kog det op til cremen bliver rigtig tyk. Stil cremen på køl til cremen er helt kold/ til den skal bruges. 

Pynt

Smør vaniljecremen på kagen. Skær nu jordbær i skiver og sæt dem i cremen (se billede). Pynt yderligere med skovsyre og pistacie.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Søde konfekt pindsvin

De her små pindsvin er næsten for søde at sætte tænderne i, meeeeen vi kommer til det alligevel, for det lille konfektstykke er alt for

Sådan plejer du tosomheden

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet