Det skal du bruge:
4 dl. Vaniljeskyr
2 dl. Fløde
3 plader husblas
1 spsk. Vaniljesukker
0.5 tsk. stødt ingefær
1 håndfuld mandler
1 spsk. Honning
50 g. JAVA – WHITE 28% fra Peter Beier – en krydret chokolade med hint af ingefær og karamel (andet hvid chokolade kan anvendes)
Karamelkugler (kan købes i Føtex).
Der findes ikke noget bedre end lange sommeraftener, med en lækker sommerdessert, som prikken over i’et. Her kommer min favorit!
LÆS MERE: Frisk sommerdessert: Appelsincurd med marengs
Sådan gør du:
Kom de 3 plader husblas i vand i 10-15 min. Pisk 3 dl. Fløde let, med en elpisker. Vend herefter vaniljeskyr heri. Tilsæt vaniljesukker og ingefær og rør rundt. Varm den resterende fløde i en gryde, og lade det koge op til lige under kogepunktet. Lad fløden blive fingervarm, og tilsæt nu husblas. Vend nu 2 spsk. Skyr i gryden med husblasfløden og vend så herefter husblasfløden i resten i skyren. Hæld nu din mousse på glas/skåle, og stil på køl til moussen har sat sig (ca. 2 timer).
Imens laves de honningristede mandler. Hak mandlerne og kom dem på en pande sammen med 1 spsk. Honning. Skru op på mellem varme, og rør undervejs. Mandlerne er færdige når de har fået en gylden kulør.
Når moussen har sat sig, smeltes den hvide chokolade over vandbad. Den smeltede chokolade kommes i en sprøjtepose og sprøjtes i fyldte cirkler på moussen. Tilføj nu de honningristede mandler, samt karamelkugler.
Velbekomme!