Muffins
3 gulerødder (mellem/ stor)
150 g. blødt smør
80 g. sukker
120 g. brun farin
4 æg
150 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
0.5 tsk. salt
0.5 tsk. kardemomme
Topping
1 pakke flødeost
250 ml. piskefløde
50-100 g. flormelis
Øvrigt
Hakkede hasselnødder
Hornvioler
Der er bare noget lækkert ved en ganske simpel og lækker muffin. Men særligt gulerodsmuffins er jeg ekstra vild med! Derfor får du denne lækre opskrift, så du kan forkæle dig selv lidt i weekenden.
Sådan gør du
Muffins
Riv gulerødderne på et rivejern. Rør sukker, brun farin og smør sammen til en luftig masse med elpisker. Tilsæt æg – et ad gangen og pisk godt mellem æggene kommes i. Tilføj nu mel, kanel, salt, bagepulver og kardemomme.
Bag kagerne i muffinforme i ca. 20 min. Ved 175 grader – hold øje med dem undervejs.
Når kagerne er færdige tages de ud og køles helt af inden der arbejdes videre med dem.
Topping
Pisk flødeosten, vanilje og flormelis til en luftig creme. Stil den på køl til den skal bruges.
Når kagerne er kølet af, tilføjes toppingen. Smør et lille lag på hver muffin og pynt med hakkede hasselnødder og hornvioler.
Velbekomme!