Syndige saltkarameltærter

Ingredienser

(10 stk.)

Tærtebunde :

300 g mel

100 g sukker

200 g smør

1 tsk vaniljesukker

1 æg

Saltkaramel :

1 dåse kondenseret mælk

1 nip salt

Kan du lide karamel? Selvfølgelig kan du det! Disse tærter er fyldt med den nemmeste og mest syndige saltkaramel. To elementer og så har du den bedste tærte, hvis du spørger mig! Saltkaramel med en mørdejsbund der giver et sprødt knæk. En lille tærte med saltkaramel er en perfekt treat til en fredag. Tærtedejen kan med fordel laves et par timer før de skal bages, da dejen gerne skal køles af inden de placeres i tærteformene. Saltkaramellen kan også sagtens koges flere dage i forvejen, hvis du har tid til dette. Ellers skal den blot køle af inden den kommes i tærtebundene. Alt i alt er disse tærter nogle du sagtens kan forberede flere dage i forvejen, så du ikke skal lave det hele på samme dag. MUMS ikke? Her får du opskriften:

Sådan gør du:

Saltkaramel

Kog en dåse kondenseret mælk i rigeligt vand i 3 timer. Sørg for at dåsen hele tiden er dækket med vand. Lad saltkaramellen køle af inden den skal fyldes i tærtebundene.

Tærtebunde:

I en skål mikses sukker, mel og vaniljesukker. Tilsæt koldt smør i tern og rør rundt til du får en smuldret masse/konsistens. Tilsæt herefter ægget og rør til dejen har samlet sig til en blød mørdej der netop lige hænger sammen. Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir (ca. 0,5 cm tykkelse) og læg den på køl i 15-20 minutter. Efter afkøling beklædes ønskede tærteforme med mørdejen – prik huller i bunden af tærterne med en gaffel så luften kan slippe fri under bagningen. Bag de små tærtebunde ved 200 grader i 10-15 minutter – til gyldne. Afkøl tærtebundene inden saltkaramellen sprøjtes på tærtebundene.

Samling af tærtebundene: 

Rør den bløde karamel sammen med et nip salt og kom den herefter på en sprøjtepose med en lille rund tyl. Fyld tærtebundene med den bløde saltkaramel. Pynt med ønsket pynt.

Velbekomme!

Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes blog eller på hendes Instagram under navnet @nannabroe.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og