Efterårstærter med æble med marcipan

Æblerne er klar til brug udenfor lige nu. De kan bruges i kager, i madlavning, til morgenmad og til dessert. Den her opskrift indeholder æbler, en sprød mørdej og en masse marcipan. Hvilken kombination. De enkelte elementer er simple at lave, og tager ikke længe før du har en færdig tærte klar til at blive bagt. Første step er mørdejen som skal laves og på køl, hvorimens du pisker marcipanmassen lys og luftig. Til sidst topper du tærterne med friske æbler og bager dem. Server dem med frisk flødeskum eller en god creme fraise, og dine gæster bliver elle vilde! En perfekt fredagsdessert, hvis du spørger mig. 

LÆS OGSÅ:

Sådan gør du: 

Mørdej:

I en skål blandes sukker, mel og smør i tern.  Rør ingredienserne sammen til du har en smuldret masse.  Tilsæt til sidst æg og rør dejen til en blød samlet mørdej.  Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til ca. 0,5 cm tykkelse og kom den på køl i 5-10 minutter.  Imens laves marcipanmassen

Marcipanmasse:

Riv den friske marcipan i en skål.  Pisk marcipanen hvortil et æg af gangen tilsættes. Pisk marcipanmassen til den er lys og luftig og kom den herefter på en sprøjtepose og sprøjt ud i tærteformene.

Samling og afbagning:

Udstik dej til de ønskede forme og beklæd formene med mørdej.  Sprøjt marcipanmasse i de små tærteforme.  Skræl æbler og skær dem i skiver og placer dem på toppen af marcipanmassen.  Hvis du ønsker kanelsukker, skal du drysse dette over kagerne nu, inden de bliver bagt.  Bag de små æbletærter med marcipan ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter – til gyldne.  Køl let af inden de nydes med flødeskum eller creme fraise.

Velbekomme!

Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes blog eller på hendes Instagram under navnet @nannabroe.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og