Julekringle

Ingredienser

50 g. gær

1 dl. mælk

1 æggeblomme

40 g. sukker

1 tsk. salt

1 tsk. kardemomme

300 g. hvedemel

50 g. blødt smør

Remonce:

150 g. blødt smør

50 g. sukker

50 g. brun farin

50 g. revet marcipan

1 håndfuld rosiner

Ca. 1 tsk. Romessens

2 tsk. Kanel

Yderligere:

1 æg til pensling

Perlesukker

Hasselnøddeflager

Kanelsukker

I morgen siger kalenderen den 1. december, og det skal da næsten fejres med noget lækkert julebag! Denne kringle smager dejligt af jul og får dig straks i julestemning!

LÆS OGSÅ: Opskrift på julebrud

Sådan gør du:

Lun mælken og rør gær ud heri. Bland herefter gærblandingen med sukker, æggeblomme, salt og kardemomme. Dejen røres på røremaskine. Kom nu 1 dl. hvedemel i blandingen og rør. Efterfølgende kommes smør i lidt af gangen. Tilsæt nu resten af melet, og ælt dejen i 10 min. Lad dejen hæve i skålen et lunt sted med et viskestykke over i 1 time.

Imens dejen hæver, kan du gå igang med remoncen. Bland alle ingredienserne sammen. Smag til med romessens – hvis du kan lide den stærk, skal du komme mere i, end opskriften anbefaler.

Når dejen er hævet, rulles den ud på et bord drysset med mel, som skulle du til at lave kanelsnegle. Smør nu remonce på. Rul dejen som en roulade, og form den som en kringle på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad kringlen efterhæve med et viskestykke over i 35 min.

Når kringlen er færdig med at hæve, pensles den, drysses med kanelsukker, perlesukker og hasselnødder. Bag kringlen i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min.

Velbekomme!

Find flere lækre opskrifter på Sophies instagram @fillosophie

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og