Konfektkage fyldt med marcipan og god chokolade

Ingredienser

Mazarinkage:

3 æg

70 g hvid sukker

130 g brun farin

100 g smeltet smør

saft fra 1 appelsin (ca. 1 dl)

skal fra en appelsin

1 tsk bagepulver

200 g hvedemel

150 g hakket chokolade (50%)

130 g revet marcipan

Chokolademousse:

200 g mørk chokolade (50%)

4 dl fløde

1,5 blad husblas

flædeskum af 1 dl fløde (piskes og vendes i den kolde chokolademousse)

Pynt:

150 g chokolade

Bronzestøv

Karamel mandler (købt i Søstrene Grene)

En konfektkage fyldt med marcipan og god chokolade må alle kunne lide, ikke? Specielt her i julen, hvor marcipan bugner i butikkerne og det samme med chokolade. Hvad er bedre end en tung konfektkage til kagebordet og julehyggen her i december. En kage, der kan laves et par dage før servering, for at den så bliver ekstra smovsi! Kagen er fyldt med en god chokolademousse og pyntet med det fineste, tynde chokoladebånd. Chokolademoussen skal gerne køle helt ned, inden den piskes op til en blød mousse og sprøjtes på kagen. Den kan derfor med fordel laves aftenen inden, du skal bage bundene. Alternativt kan chokolademoussen kommes i en pose og på frost, indtil den er helt afkølet – det tager maks et par timer. Kagen samles og pyntes og serveres! Måske den skal serveres næste gang gæsterne kommer på besøg i stedet for æbleskiver?

LÆS OGSÅ: Marmor banankage

Sådan gør du: 

Chokolademousse:

Start med at udbløde husblas i en skål med rigeligt vand.  Opvarm imens fløde i en gryde til lige under kogepunktet. I en skål kommes hakket chokolade. Når fløden er var, hældes den over chokoladen samtidig med at du rører i bunden af skålen med en dejskraber til fløden og chokoladen er blandet.  Tilsæt til sidst udblødt husblas og rør rundt. Kom plastik ned på chokoladefløden, så der ikke er luft imellem. Sæt chokoladefløden på køl i 4-5 timer, indtil det er ca. 5 grader.  Lav dejen til mazarinkagen imens.

Mazarinkage:

Start med at piske en luftig æggesnaps af sukker og æg. Imens smeltes smør i en gryde og appelsinsaft tilsættes. Tilsæt det smeltede smør til æggesnapsen, og vend det rundt. I en skål blandes mel, bagepulver og appelsinskal. Vend det tørre i æggesnapsen. Vend til sidst revet marcipan og hakket chokolade i dejen.

Samling af kagen: 

Når både mazarinkage og chokolademousse er kølet helt af, kan kagen samles i lag. Flæk mazarinkagen i to dele og sæt den på det ønskede fad og beklæd kagen med kagering og kageplast i denne. Fordel halvdelen af chokolademoussen i et jævnt lag på bunden, hvorefter toppen lægges på. Fordel den sidste del chokolademousse på toppen og jævn den glat ud. Sæt kagen på køl i 3-4 timer eller natten over.

Chokoladepynt:

Når du skal lave chokoladebåndet skal chokoladen først smeltes. Hak chokoladen fint og kom det i en skål, der kan tåle mikroovn. Varm chokoladen af korte intervaller med omrøring. Chokoladen må ikke blive mere end 30-31 grader. Tilpas dit kagefolie til kagens størrelse og smør et jævnt lag chokolade på dette. Lad båndet ligge i et par minutter så det sætter sig meget let, og sæt det herefter rundt om kagen. Stil kagen på køl til chokoladen er størknet. Brug eventuelt rester af chokolade til chokoladestrimler til midten af kagen. Fjern herefter kageplast og drys/pust med bronzestøv på siderne af chokoladen. Pynt med chokoladestrimler, bronze og mandler.

Velbekomme!

Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes blog eller på hendes Instagram under navnet @nannabroe.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og