Nemme luksuskransekager til nytår

Ingredienser

1 stk. kransekagemasse fra Odense Marcipan

 150 g. hvid overtrækschokolade

 150 g. mørk overtrækschokolade

50 g. nougat

Hvis du også har tradition for at spise kransekage nytårsaften, er det en oplagt idé at lave den selv. Og det behøver altså ikke at være svært. Her er en nem opskrift på kransekage med et twist af luksus.

LÆS OGSÅ: Nemme juletrøfler

Sådan gør du:

Kom kransekagemassen i en sprøjtepose med en rund tyl (du kan også vælge at sprøjte i den pose med tyl, som kransekagemassen kommer i, hvis du ønsker dette). Form 6 runde kransekager på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag kransekagerne i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter eller til de er gyldne.

Smelt nu den hvide chokolade over et vandbad, til det er smeltet. Form 6 cirkler af den hvide chokolade på et bagepapir. Når cirklerne er størknet, smeltes den mørke chokolade.

50 g. af den mørke chokolade kommes i en sprøjtepose, og du klipper nu et lille bitte hul for enden. Lav nu tal på dine hvide chokoladecirkler, så det bliver til et ur (se billede for inspiration).

Når kransekagerne er bagt færdigt og kølet af, smeltes de resterende 100 g. mørk chokolade over vandbad. Når chokoladen er smeltet, kommer du 6 små klatter chokolade på et rent stykke bagepapir, som skal være bunde i dine kransekager. Når du kar lavet disse, dypper du dine kransekager i chokoladen, og kommer dem derefter over på dine chokoladebunde. Den resterende mørke chokolade kommes i en sprøjtepose, og du laver mønster på dine kransekager.

Smelt nougat over vandbad, og kom det herefter i midten af dine kransekager. Lad det størkne. Til sidst kommes uret på som låg. Pynt med sølvstøv.

Velbekomme, og godt nytår!

Find flere lækre opskrifter på Sophies instagram @fillosophie

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og