Små berlinere fyldt med vaniljecreme

(12 stk)

Berlinerdej:

25 g gær

1 dl sødmælk

1/2 tsk salt

40 g sukker

1 æg

1 tsk vaniljesukker

250-300 g hvedemel (vurder løbende – dejen skal være blød men ikke for klistret til at røre ved)

Andet:

– 3/4 L solsikkeolie Sukker til rulning af kogte Berlinere

Vaniljecreme:

1 æg

2 spsk sukker

1 spsk majsstivelse

1 tsk vaniljepasta

1 dl sødmælk

1/2 dl fløde

1 dl fløde til piskning når cremen er kold

Berlinere er noget der findes i butikkerne året rundt, men specielt her i julen smager de endnu bedre. Og når det så er hjemmelavede små berlinere fyldt med en god vaniljecreme, så bliver det ikke bedre! Små bløde og søde berlinere. Berlinerne smager bedst nylavede og lune netop fyldt med vaniljecreme. Vaniljecremen kan nemt laves et par dage før, men kan også nå at afkøle mens dejen hæver. Måske du skal prøve disse lækre berlinere her lige inden jul og hygge d. 4. søndag i advent? 

LÆS OGSÅ: Konfektkage fyldt med marcipan og god chokolade

Sådan gør du: 

Berlinerdej:

Start med at varme mælk og smør til fingervarm. Bland gær og mælk sammen i en skål. Tilsæt sukker, vaniljesukker og æg og rør rundt. Bland salt og mel sammen og tilsæt løbende til den våde del. Rør dejen, indtil den samler sig omkring dejkrogen. Sæt dejen til hævning i 1,5 time et lunt sted. Imens kan vaniljecremen laves.

Vaniljecreme:

Imens dejen hæver et lunt sted, laves vaniljecremen. I en lille gryde blandes æg, sukker, majsstivelse og vaniljepasta – pisk det sammen, så der ikke er klumper af majsstivelse. Tilsæt herefter mælk og fløde.  Sæt massen på varme og pisk under omrøring indtil du får en blød creme. Lad cremen slå lidt bobler før du tager den af varmen (så er du sikker på at den ikke smager af mel).  Kom cremen i en skål og placer plastik på cremen, så den ikke danner vand på cremen. Sæt cremen på køl og lad den afkøle helt inden den piskes til en blød creme.

Kogning af berlinerne: 

Rul dejen ud til 1 cm tykkelse. Udstik med en rund ring (jeg brugte en 7 cm i diameter ring).  Hæld olien i gryden og opvarm denne – Olien er varm, når olien syder med bobler omkring en tandstik. Kog berlinerne i 2-3 minutter på hver side – til gyldne. Rul med det samme berlinerne i sukker og placer dem på en plade med bagepapir for at afkøle.

Fyld af vaniljecreme: 

I en skål piskes en flødeskum af 1 dl fløde. Pisk herefter vaniljecremen i en anden skål til blød og glat. Bland piskefløde og vaniljecremen sammen. Kom en tyl med fylde tyl i en sprøjtepose. Kom vaniljecremen i sprøjteposen. Sprøjt vaniljecreme ind i siden af berlinerne. Sæt på fad og server

Velbekomme!

Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes blog eller på hendes Instagram under navnet @nannabroe.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og