Chokoladebombe

Ingredienser

Kagebunde:

6 spsk. kakao

250 g hvedemel

300 g sukker

1 tsk. natron

1 tsk. bagepulver

1 knivspids salt

2 æg

150 g blødt smør

2,5 dl vand

150 g grofthakket chokolade

 

Smørcreme:

250 g blødt smør

200 g flormelis

5 spsk. kakao

 

Yderligere:

Hindbær

Skovsyre

Pistacienødder

 

Kombinationen af chokolade og hindbær er bare en vinder! Det søde fra chokolade og det friske fra hindbærrene, mums! Denne kage er oplagt at lave til weekenden og invitere venner og familie til sød forkælelse.

Sådan gør du:

Kagebunde

Pisk æg og sukker sammen, til blandingen er luftig. Pisk herefter det bløde smør i blandingen. Tilsæt så de tørre ingredienser og til sidst vand. Når dejen er jævn, tilsættes den grofthakkede chokolade. Bag kagen i en rund springform i ca. 40 min. ved 170 grader varmluft.

Når kagen er færdig, tages den ud og stilles til afkøling (stadig i springformen). Det er vigtigt, at kagen er kølet helt af, før du arbejder videre med den. Når kagen er kølet helt af, tages den ud af springformen og skæres forsigtigt over i midten, så du har to bunde.

Smørcreme

Pisk smør, flormelis og kakao sammen med en håndmixer. Put cremen i en sprøjtepose med rund tylle, og så er du klar til at lave små “bomber” på bundene.

Første lag (bund): sprøjt bomberne ud på hele fladen, og læg halve hindbær rundt omkring. Put “toplaget” på, og tryk forsigtigt, så toppen sidder fast.

Andet lag (top): sprøjt igen bomberne ud på hele fladen, og pynt med hindbær. Jeg har her på toppen valgt både at have halve og hele hindbær, og så har jeg tilført skovsyre og pistacienødder som ekstra pynt.

Velbekomme!

Find flere lækre opskrifter på Sophies instagram @fillosophie

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Søde konfekt pindsvin

De her små pindsvin er næsten for søde at sætte tænderne i, meeeeen vi kommer til det alligevel, for det lille konfektstykke er alt for

Sådan plejer du tosomheden

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet