Den søde tand

Marcipangifler med chokoladeglasur

Ingredienser

Dej:

2 dl mælk

50 g gær

100 g blødt smør

2 æg

½ tsk salt

50 g sukker

Ca. 500 g hvedemel

1 æg til pensling

Remonce:

100 g smør

3 spsk kakao

5 spsk brun farin

50 g revet marcipan

Pynt:

Chokoladeglasur

Grønne skovsyre

Hakket pistacie

En lækker og syndfuld opskrift, som ikke kræver så meget at lave – MUMS!

LÆS OGSÅ: Lette weekends-vafler

Sådan gør du:

Lun mælken i en gryde og rør gæren ud heri. Tilsæt halvdelen af melet og rør det sammen. Mælk, smør, æg, salt, sukker, og det resterende mel kommes i og dejen æltes nu sammen. Ælt den i et godt stykke tid, til dejen er smidig og blank – den må altså ikke blive tør – så får du nogle kedelige gifler. Lad dejen til hæve et lunt sted i 30 min. Imens du venter kan du lave remoncen.

Rør først smør og brun farin sammen i en skål. tilsæt herefter de øvrige ingredienser. Når din dej er hævet færdig rulles dejen ud og remocen smøres ud. Rul dejen sammen til en roulade. Skær nu i mindre stykker (som du ønsker størrelsen på dine gifler). Giflerne pensles med æg. Bag giflerne i ovnen ved 200 grader normal ovn i ca 15 min.

Jeg har pyntet mine gifler med chokoladeglasur, grønne skovsyre samt hakket pistacie, men det er jo kun fantasien der sætter grænser 🙂

Velbekomme!

Find flere lækre opskrifter på Sophies instagram @fillosophie

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *