Luksus fastelavnsboller med lyserød skum

Ingredienser

Vandbakkelser:

75 g smør

2,5 dl vand

75 g mel

1 spsk. sukker

1 knivspids salt

1 tsk. vaniljesukker

3 små æg

 

Skum: 

500 ml piskefløde

3 plader husblas

400 g frosne røde bær (jordbær, hindbær, ribs osv.)

100 -150 g flormelis

 

Glasur og yderligere:

Flormelis

Vand

Pink/rød frugtfarve

Brombærstøv

Skovsyrer

Det bedste ved fastelavn? Uden tvivl fastelavnsboller 🙂 Her får du en vanvittigt lækker udgave med skum med røde bær. Mums!

Sådan gør du

Vandbakkelser:

Kog vand, smør og sukker op i en gryde. Bland herefter mel, sukker, salt og vaniljesukker i, og rør dejen til en jævn masse. Rør herefter konstant i ca. 2 min. Tag nu dejen af varmen, og lad den køle lidt af. Rør nu æggene sammen i en skål, og hæld æggemassen i dejen lidt efter lidt. Det er vigtigt, at æggene bliver blandet helt ind i dejen, for hver gang du hælder æggemasse i. Når alle æggene er rørt i dejen, og den er glat og jævn, kommes den i en sprøjtepose med en rund tyl. Form nu 6 boller på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag vandbakkelserne i ovnen ved 200 gader, midt i ovnen i 35 min.

Når vandbakkelserne er færdige, tages de ud af ovnen og køles helt af, inden du arbejder videre med dem.

LÆS OGSÅ: Gode idéer til fastelavnskostumer

Skum:

Imens dine vandbakkelser køler af, laves skummen. Kom husblassen i koldt vand, og lad den stå i 10 min. Kom nu dine røde bær i en gryde, og kog dem op til de er helt bløde. Når bærrene er kogt op, skal du nu si saften i en skål. Lad saften køle af, til den er fingervarm. Imens piskes flødeskummen helt stiv. Vend nu flormelis heri.

Når din saft er fingervarm, vrides husblas og røres i. Kom nu en spsk. flødeskum ned i saften og rør. Vend nu alt saften i flødeskummen. Lad det stå på køl i ca. 30 min.

Når de 30 min. er gået, og dine vandbakkelser er kølet af, er vandbakkelserne klar til fyld. Start med at skære alle dine vandbakkelser over. Kom skummen i en sprøjtepose med den tyl, du ønsker, og sprøjt i hver “under”, og kom herefter toppen på. Dette gentages med alle vandbakkelserne.

Lav nu din glasur, og pynt vandbakkelserne med det samt skovsyrer og drys.

Velbekomme!

Find flere lækre opskrifter på Sophies instagram @fillosophie.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være