Disse lækre karamel- og chokoladesøde slikkepinde er perfekte som en lille treat i weekenden – og så er de nemme at lave 🙂
Sådan gør du
Rør kondenseret mælk, smør, sukker, honning og salt sammen, og smelt det i en gryde ved lav varme. Når massen er smeltet, skrues der op til mellemvarme, og massen koger under konstant omrøring i 15-20 min. Når karamellen er færdig, kommes den i en form beklædt med bagepapir i ca. 20 min.
Når karamellen har sat sig en smule, er den klar. Tag den ud, og skær den i mindre stykker (i størrelser som du ønsker dine slikkepinde). Nu smeltes overtrækschokoladen over vandbad. Del chokoladen i to skåle – en skål med lidt mere i end den anden. Den chokolade med mest i forbliver ren, og den anden røres der mandelstykker i.
Form nu karamellen til en rund klump i hånden, og tryk den lidt flad. Stik nu pinden i, og dyp karamellen i chokoladen. Først i den rene og herefter i den med mandler. Lad slikkepindene tørre på et stykke bagepapir.
Når alle slikkepindene er færdige, kommes de på køl i ca. 15 min, og så er de klar til servering.
Velbekomme!
Find flere lækre opskrifter på Sophies instagram @fillosophie.