8 stk.
Trøffel:
240 g kikærter på dåse
15 stk. ‘juicy’ dadler
3 spsk. sukkerfri marmelade (valgfrit hvad smag du vil have)
2 spsk. kakaopulver
30 g mandler
2-3 spsk. stærk kaffe eller kogende vand
2 tsk. romaroma
Bunden:
50 g mandler (hakket til mel)
50 g glutenfri havregryn (hakket til mel)
20 g kokosolie
2-3 spsk. rismælk
Midten og toppen:
3 spsk. valgfri sukkerfri marmalade
Lidt kokosmel
”Studenterbrød med kikærter – kan det virkelig smage godt?”
Jeg tror, at det er det, I tænker nu – og ja, det kan det. De er så lækre og ja, de smager af studenterbrød 😀
De er fri for æg, gluten, mælk og raffineret sukker 🙂
Sådan gør du:
- Hæld kikærterne over i en sigte, og skyl dem godt. Inden du putter dem i foodprocessoren, så sørg for at dryppe dem godt af.
- Put dem i en foodprocessor sammen med dadlerne (husk at fjerne stenene) og mandlerne. Blend det hele så godt sammen som muligt.
- Tilsæt nu resten af ingredienserne, og blend det hele godt sammen.
- Sæt nu trøffelmassen på køl i 30-60 min.
- Lav bunden imens – blend mandlerne og havregrynene til mel i en minihakker.
- Rør mel, kokosolie og rismælk sammen.
- Læg nu dejen imellem 2 stykker bagepapir og rul dejen ud til 20*15 cm, den skal være ca. 5 mm tyk.
- Bag bunden ved 200 grader varmluftovn i 10-12 min.
- Lad nu bunden køle helt af, og derefter kan du smøre marmelade på bunden.
- Tag nu trøffeldejen – læg dem mellem 2 stykker bagepapir, og rul den ud i samme mål som bunden. Den skal være ca. 1 cm tyk.
- Læg bunden og trøffeldejen sammen.
- Skær studenterbrødene ud i 8 stykker – drys kokosmel over dem, og server dem til en god gang kaffe!
Velbekomme!
Du kan finde flere af Helenes lækre og sunde opskrifter på Instagram: @helenes_sunde_koekken og på hendes blog helenesprogoe.dk.