Opskrift til ca. 16 stk.
Pistaciebunde
1 pistacie dessertmasse fra Odense Marcipan
100 g marcipan
80 g sukker
80 g smør
4 æg
1 tsk bagepulver
100 g hvedemel
Citroncreme
2 plader husblas
250 ml piskefløde
Saften fra 1 citron
100 g flormelis
Yderligere
Hakket usaltet pistacienødder
Sådan gør du:
Pisk smør, sukker, marcipan og pistacie dessertmasse sammen. Pisk efterfølgende et æg i af gangen. Vend til sidst mel og bagepulver i, og kom dejen i dine smurte muffinforme. Bag dine muffins i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min.
Imens laves citroncremen. Kom 2 plader husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 min. Kog citronsaften op, og lad den blive fingervarm. Pisk imens fløden til flødeskum. Når fløden er pisket, vendes flormelis nu i. Når husblassen er klar, vrides den, og kommes i den fingervarme citronsaft. Vend nu 1 spsk. flødeskum i citronsaften, og herefter hældes al citronsaften sammen med resten af flødeskummen. Sæt cremen på køl i ca. 20 min.
Når alle dine muffins er bagt færdige og kølet af, er de klar til pynt. Pisk kort citroncremen, og kom den i en sprøjtepose med rund tyl. Sprøjt cremen på kagerne, og drys med hakket pistacienødder.
Velbekomme!
Find flere lækre opskrifter på Sophies instagram @fillosophie.