Forårskage med jordbær & hvid chokolade

Ingredienser

Personer: 12-15

Blondie

190 g smør

190 g hvid chokolade

3 æg

200 g sukker

100 g mel

1/4 tsk salt

Jordbærganache

2 blade husblas

200 g jordbær

saft fra 1/2 citron

2 spsk sukker

2 spsk vand

100 g hvid chokolade

Jordbærmousse

3 blade husblas

300 g jordbær

3 spsk sukker

1 spsk vand

saft fra 1/2 citron

3 dl fløde

200 g skyr

Pynt

200 g chokolade til snirkler og chokoladeblade

Friske jordbær

Hvid krystalliseret chokolade eller chokolade stykker

Rød skovsyre

Glæder du dig lige så meget til sommer og sol, som jeg gør? For ikke at nævne jordbær? Denne lækre forårskage her er en kage, der gør dig klar til sommer. En kage fyldt med jordbær og masser af hvid chokolade. Kagen består af en blondiebund, en jordbærganache og en jordbærmousse. Alt sammen lækre ingredienser, der harmonerer perfekt sammen. Den består af flere elementer, der skal laves i etapper, så det er en kage, der tager lidt tid – en sjov udfordring – men bestemt en kage, der er ventetiden værd!

Måske den skal bruges til den næste gæsteaften eller familiefødselsdag på en solrig dag? Kagen er sød og fyldig af hvid chokolade. Faktisk er der knap 500 g hvid chokolade i kagen – og hvem elsker ikke det? Jeg er fan, og det er jeg helt sikker på, du også bliver.

Sådan gør du

 

Blondiebund

Start med at smelte smør og chokolade i en gryde ved lav varme. Pisk i mellemtiden en æggesnaps af æg og sukker. Vend den smeltede smør og chokolade og den luftige æggesnaps. Bland mel og salt i en skål, og sigt det derefter i æggesnapsen, og vend det forsigtigt rundt uden at slå luften ud af dejen.

Beklæd en 22 cm springform med bagepapir, og kom blondiedejen deri. Blondien bages ved 175 grader i 30-35 minutter, til den er let gylden. Den må gerne være lidt løs i midten, da den sætter sig på køl. Lad den køle helt, inden de andre ingredienser fyldes på bunden. 

 

Jordbærganache

Først udblødes husblas i rigeligt vand i 10-15 minutter. Kog en jordbærgrød af jordbær, citronsaft og sukker. Blend jordbær ud, og kom husblas ned i massen, mens den er varm. Hak hvid chokolade i en skål, og hæld jordbærgrøden over chokoladen.

Befri bunden fra springformen, og placer den på det ønskede fad. Kom en kagering eller springformens sider omkring bunden, og beklæd indersiden med kageplast. Hæld jordbærganachen ovenpå blondiebunden, og sæt den på køl i 1-2 timer, til den har sat sig. Imens gøres der klar til jordbærmoussen. 

 

Jordbærmousse

Sæt igen husblas i blød i rigeligt vand. Lav en ny jordbærgrød af jordbær, sukker, citronsaft og vand. Blend ligeledes jordbær ud, og smelt husblas i grøden. Når både jordbærganachen har sat sig på køl, og jordbærgrøden til moussen er kølet af til ca. 35 grader, piskes flødeskum til en let skum. Først vendes 1/4 flødeskum i den lune jordbærgrød. Derefter tilsættes lidt mere, og til sidst vendes resten i. Slutteligt vendes skyr i moussen. Hæld jordbærmoussen over bunden. Bank bunden let, så de fleste luftbobler forsvinder. Lad moussen sætte sig på køl i 4-5 timer eller natten over. 

 

Chokoladepynt

Temperer den hvide chokolade, og kom den i en skål, der kan tåle mikroovn. Smelt chokoladen til den opnår 27-28 grader. Fordel halvdelen af chokoladen på kageplast, hvor du trækker striber med en takket palet. Lad den ligge et par minutter og sætte sig, før du tvister den rundt, så du får snirkler. Resten af chokoladen fordeles som små pletter på bagepapir og trækkes ud som chokoladeblade med en ske. Lad chokoladen størkne på køl, imens du gør kagen klar. 

Pyntning af blondie med jordbærganache og mousse

Befri kagen fra kageplast, og tør siderne af fadet af. Pynt med chokolade på både sider og top. Pynt med jordbær og rød skovsyre. Server med det samme, eller lad kagen stå på køl, indtil den skal serveres. Blondie med jordbærganache kan nemt opbevares på køl et par dage, hvis alt ikke bliver spist.

Velbekomme!

LÆS OGSÅ: Lækker glutenfri brownie

Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes hjemmeside nannabroe.dk eller på Instagram under navnet @nannabroe.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og