French toast med anis-bagte rabarber

Ingredienser

500 g rabarber

4 spsk. rørsukker

1 stang vanilje

2 hele stjerneanis

saften fra 1 citron

4 store skiver godt brød

2 dl mælk

2 små æg

1 1/2 dl. rørsukker

1 knivspids vaniljepulver

1/2 tsk. kanel

1/2 tsk. rent lakridspulver

4 spsk. smør

Der er nok ikke meget der er så gennemsnasket, syndefuldt og vanvittig lækkert som french toast. Klistrede, karamelliserede stykker brød, helt bløde og lækre indeni, men sprøde og knasende udenpå. Uh, det er godt. Hvis jeg virkelig skal give den gas sådan en weekend-morgen, så er de her der står på menuen. Mine børn elsker selvsagt, når det er sådan en morgen 😉

Jeg serverer dem gerne med bagte rabarber som her, de er dejligt syrlige og giver lidt tiltrængt modspil til det søde sprøde brød. Og så et netop blevet rabarber-sæson igen – fantastisk! Et drys lakrids i det sukker, som brødet vendes i, inden det ristes, giver en herlig smag, og spiller fint sammen med anis-smagen i de bagte rabarber. En skefuld drænet, cremet yoghurt gør det til en hellig treenighed.

Denne omgang er til 4 personer, men så er du også mæt efterfølgende.

Sådan gør du

 

Tænd ovnen på 180 grader, og skyl og skær rabarberne i stykker af ca. 4 cm. Læg dem i et ovnfast fad, hæld citronsaft over, drys med sukker, og læg vaniljestang og stjerneanis ved. Du kan dække fadet med et stykke folie, så bliver rabarberne ekstra saftige. Bag rabarberstykkerne i ca. 30 minutter til de er akkurat møre, og lad dem køle af.

Rør æggene med mælk, vaniljepulver, kanel og lakridspulver, til blandingen er ensartet. Del brødskiverne i to, og vend dem i æggeblandingen. Lad dem ligge et par minutter, så de rigtig bliver godt søbet ind. Vend brødskiverne i sukkeret, smelt halvdelen af smørret på en pande, og læg halvdelen af brødskiverne på. Lad dem stege ved medium varme, til sukkeret er karamelliseret. Det tager omkring 4-5 minutter på hver side.

Server lune med yoghurt og de bagte rabarber.

Velbekomme og god weekend 🙂

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være