Hjemmelavede karamelis med mørk chokolade

Ingredienser

Antal: 8 stk

Saltkaramel

1,5 dl fløde

200 g sukker

1 tsk glucose

20 g smør

1 nip salt

Ismasse

4 æggeblommer

100 g sukker

1 tsk vaniljesukker

4 dl fløde

1 portion karamel

Chokolade

450 g 57 % chokolade

50 g karamel chokolade eller hvid chokolade 

Det er fredag, måske solen skinner, hvor du er, og det er istid! Jeg elsker is, og specielt hjemmelavede is. Disse lækre hjemmelavede ispinde er lavet på en karamelis dyppet i god mørk chokolade. Ispindene er perfekte at lave en masse af, så de nemt kan tages op hen over hele sommeren. Til at starte med kan du jo lave dem til weekenden, så du kan forkæle dig selv og dine nærmeste. Måske du byder på en is? 

Isen består af en hjemmelavet saltkaramel, en ismasse og smeltet chokolade. Den hjemmelavede saltkaramel skal laves, så den er helt afkølet, når den skal blandes med ismassen. Den kan derfor med fordel laves et par dage før, eller du kan blot sætte den på frys, hvis du vil lave isene hurtigst muligt. Isene fryses helt, inden de dyppes i den smeltede chokolade. På denne is er der brugt mørk chokolade og karamelchokolade. Hvis du ikke kan finde karamelchokolade, kan du også bruge hvid chokolade som pynt – eller blot bruge mørk. 

Hvis du ikke har ispindeforme, kan du også lave en stor bøtte is, blandet med saltkaramel og drysset med smeltet chokolade. Hvad holder dig fra at lave denne lækre dessert eller snack? Jeg ved, hvad jeg skal lave i weekenden, for sidst blev de nemlig spist alt for hurtigt! 

God weekend! 

Sådan gør du

Hjemmelavet saltkaramel

Først, og evt. i god tid, laves karamelmassen, så denne kan køle af, inden den blandes med ismassen. I en gryde smeltes sukker ved mellem varme (undgå at røre i det, sving blot gryden lidt fra side til side). I en anden varmes fløden til lige under kogepunktet. Når sukkeret er smeltet helt, hældes fløden deri. Massen bobler op, og du skal røre rundt, til sukker og fløde er blandet. Tilsæt slutteligt smør og salt, og lad det opløse. Hvis du oplever små sukkerklumper, kan karamellen sies gennem en si. Lad karamellen køle helt af, inden den blandes med ismassen.

Ismasse

Når ismassen skal laves, piskes en luftig æggesnaps af æg, sukker og vaniljesukker. Pisk derudover en let flødeskum. Den må ikke blive pisket for meget, da dette giver en smør-agtig fornemmelse i isene. Vend æggesnaps og flødeskum sammen. Vend til sidst saltkaramellen i ismassen, så saltkaramellen er jævnt fordelt. Fyld isformene og sæt en pind i toppen. Lad isene fryse helt (ca. 4-5 timer), hvorefter de skal dyppes i smeltet chokolade. 

Chokoladelag

Når isene er helt frosne, kan de dyppes i chokolade. Smelt chokoladen i mikroovnen (hvis mørk chokolade, maks 31-32 grader). Kom chokoladen i en bøtte/kande, hvor isene kan dyppes i og bliver dækket. Læg isene på bagepapir, og kom dem i fryseren. Når chokoladen har sat sig, smeltes karamel eller hvid chokolade og drysses over isene, som fryser med det samme. Pak dem evt. ind i bagepapir, så de hver især er pakket ind. Spis og nyd når du vil – du har de lækre karamel ispinde liggende i fryseren til enhver lejlighed. 

Velbekomme!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og