Jordbær-rabarbertærte med maregnslåg

Ingredienser
Mørdej

225 g hvedemel

150 g koldt smør

75 g flormelis

1 æggeblomme

1 spsk. iskoldt vand

Kompot

300 g jordbær

300 g rabarber

250 g sukker

1 spsk maizenamel

Marengs

100 g æggehvider

100 g sukker

100 g flormelis

Der er noget ganske fortryllende over rabarber og jordbær i forening. De gør simpelthen noget virkelig godt for hinanden. Jordbærrenes sødme og lette parfumerethed får det fineste lille kick af rabarber elegante syre. Det er meget dejligt. På en smørmør mørdejsbund med en sprød marengstop, ja, så bliver næsten ikke mere sommerligt og lækkert.

Du kan servere tærten lun eller kold, og gerne med en kugle vaniljeis. Det gode ved den er, at du kan lave kompot og tærtebund i forvejen, og så er det faktisk ingen sag at piske marengsmassen sammen og få tærten samlet. Jeg elsker den her tærte, og den har reddet mig ud af mangt og mange sommermiddage, så måske den også bliver en klassiker i dit køkken!

 

Sådan gør du

Mørdej og kompot

Riv smørret på et rivejern ned i mel og flormelis. Gnid smørret ind i melet så det får en rapslignende konsistens, tilsæt æggeblomme og det kolde vand og saml hurtigt dejen sammen. Undgå at ælte for meget, da det gør tærtebunden tung og bombastisk. Sæt mørdejen på køl, imens du laver jordbær-rabarberkompotten.

Skær jordbærrene i halve og rabarberne i stykker af ca. 2 cm, og læg dem i en kasserolle. Tilsæt 2 spsk. vand, og lad kompotten simre under låg, til frugten er mør. Tilsæt sukker, rør maizenamelet ud i lidt vand, og tilsæt det til kompotten. Lad den koge op, og tag den derefter af varmen.

Rul mørdejen ud til ca. en halv cm tykkelse, og beklæd en smurt tærteform, ca. 30 cm. Prik huller i bund og sider med en gaffel, eller fordel en pose tørrede bønner ovenpå et stykke bagepapir i bunden, og forbag den i 18-20 minutter på 200 grader, til tærtebunden er sprød og gylden. Hvis du ikke har bønner, så bag bunden uden, bare sørg for, at bunden er rigtig kold. Sæt den en halv times tid i køleskabet, inden den kommer i ovnen. Skru ovnen ned på 110 grader, og lav marengsmassen klar.

Marengsmasse

Pisk hviderne på mellemhastighed, til de laver bløde toppe, som står af sig selv. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, og pisk videre, til sukkeret er opløst. Vend nu flormelis i med en dejskraber, til marengsmassen er skinnende blank og virker sej. Fordel den kolde kompot over den forbagte tærtebund, lad et par cm være fri i kanten. Hvis kompotten er vandet, så si det meste af saften fra. Fordel marengsmassen over tærten, det må gerne være et tykt lag, og “træk” toppe med en ske.

Bag tærten i ca. 30 minutter i ovnen. til marengsen er sprød i overfladen. Sluk for ovnen, sæt ovndøren på klem, og lad tærten stå i ovnen, til den er helt afkølet. Spis samme dag.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive