Mazarin med brombær og marengstopping

Ingredienser
Mazarinbund

200 g marcipan

200 g smør

180 g sukker

4 æg

100 g mel

2 tsk. bagepulver

1 tsk. revet økologisk citronskal

1 håndhuld frosne brombær

Topping

100 g sukker

100 g flormelis

3 pasteuriserede æggehvider

Gasbrænder

En smule flødeskum til at smøre siderne op med

Yderligere

Hvid marcipan fra Odense Marcipan

Kagerulle med mønster

Stedmorblomster

Hakket usaltede pistacienødder

Sådan gør du

 

Riv marcipanen på et rivejern, og pisk det sammen med smør og sukker. Tilsæt nu et æg af gangen, og pisk mellem hvert æg. Sigt mel og bagepulver i, og pisk endnu en gang. Til sidst tilsættes revet citronskal og frosne bær.

Kom dejen i en springform, hvor bunden er beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen ved 175 grader i ca. 40 min. Når kagen er færdig, køles den helt af, inden du arbejder videre med den.

Når kagen er kølet helt af, er marcipanen klar til at komme på. Mål rundt om kagen (både omkreds og højde). Rul nu marcipanen ud på et bord (med en normal kagerulle) drysset med flormelis. Herefter ruller du med kagerullen med mønster. Skær nu marcipanbåndet til med de mål, du har taget af kagen. Smør kagens sider med flødeskum, og kom marcipanbåndet på.

Pisk nu æggehviderne til en hvid skum. Herefter tilføjes sukker lidt af gangen og herefter flormelis lidt af gangen. Marengs-toppingen skal ikke være for stiv, men mere flydende i det, så pisk den ikke for længe.

Når den er pisket færdig, hældes den på kagen og flamberes herefter med en gasbrænder, til toppen bliver gylden. Pynt yderligere med stedmorblomster og pistacienødder, som du ønsker.

Velbekomme!

Find flere lækre opskrifter på Sophies instagram @fillosophie.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og