Hyldeblomst-citronkage

Ingredienser

150 g stuetempereret smør

175 g sukker

2 store æg

Skal fra 1 usprøjtet citron

1/2 dl hyldeblomstekstrakt

185 g hvedemel

1 knivspids salt

1 tsk. vaniljesukker eller ekstrakt

Glasur

100 g flormelis

2 spsk. citronsaft

ca 2 spsk. hyldeblomstekstrakt

Jeg har en svaghed for formkager. Saftig, duftende af smør og vanilje, med sin lysegule krumme og den fine sødmefulde smag. Der er ikke så meget fikumdik, bare enkel lækkerhed. Uhm, jeg er vild med det! Det gode ved denne kage er, at den kan laves, uanset om det er sommer eller vinter, og du kan stadig få den der dejlige sommersmag i munden, for det er lige, hvad den smager af. Sommer. Hyldeblomst er umiskendelig solskin og lyse dage, og her i denne kage kan du lige ane hyldeblomstsmagen både i kage og glasur, og den smager så fint sammen med citronen. Det er den perfekte afternoon tea kage, og den holder sig dejligt fugtig i flere dage.

LÆS OGSÅ: Jordbærsyltetøj med hyldeblomst & frisk ingefær

Sådan gør du

Pisk smør og sukker, til det er luftigt og lyst, tilsæt æggene et ad gangen. Vend de tørre ingredienser sammen, og sigt dem ned i dejen. Vend citronskal og hyldeblomstsaft i, og fyld dejen i en smurt form, ca. 12×22 cm. Bag kagen i ca. 45 minutter, eller til en kødnål eller lignende kommer ren ud.

Rør glasuren sammen, og tilsæt evt. lidt mere flormelis eller væske, alt efter hvor tyk du vil have den. Jeg kan godt lide, at den ikke er for tyk, men det er en smagssag. Hæld glasuren over den lune kage, og lad den sætte sig let, før du serverer den. Mums, det er lækkert!

Velbekomme!

LÆS OGSÅ: Iste med kamille & hyldeblomst

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være