Sticky buns – bløde karamelsnegle

Ingredienser

Antal: ca. 21 store sticky buns

Gærdej:

2,5 dl sødmælk

2,5 dl vand

50 g gær

4 spsk sukker

1 æg

900 g mel (ca)

1/2 tsk salt

50 g smør

Remonce:

200 g blødt smør

130 g sukker

130 g brun farin

1 tsk vanilje

Nøddekaramel:

200 g sukker

100 g pecannødder

25 g smør

Sticky buns er en lidt ukendt kage her i Danmark, men det gør den ikke mindre god af den grund! Sticky buns er brødkager som kanelsnegle, blot med en masse god karamel og pecannødder. Min familie i USA elsker dem, og det er også dem, der har introduceret mig til de lækre kager. 

De består af en gærdej, en remonce og en nøddekaramel. Perfekte til eftermiddagssnacken, brunchen, morgenmaden eller bare hele dagen lang! 

Dejen skal hæve 2 gange og derefter bages – og så har du nybagte sticky buns! 

Hvad taler for ikke at lave dem? INTET, så kom i gang!

 

Sådan gør du

Gærdej

Først lunes mælk og vand til fingervarm temperatur. Opløs gær i den lune mælk og vand, og tilsæt herefter sukker og æg. Bland mel og salt, og tilsæt til det våde, og ælt dejen til den er blød og smidig. Hvis du er heldig at have en røremaskine, lad den gerne køre i 10-15 minutter, til dejen bliver smidig og elastisk. Tilsæt herefter smør i tern, og lad dejen blande dette sammen. Sæt dejen til hævning i 1,5 time med et fugtigt viskestykke over. Imens laves remonce og karamel, lige inden de lækre sticky buns formes og rulles. 

Remonce

I en skål blandes sukker, farin og smør med en gaffel til en blød remonce. Lad den stå, indtil den skal smøres ud på dejen. 

Nøddekaramel

Inden dejen skal rulles ud, laves karamellen, så den er lun og klar til at komme i bunden af dine forme, og dejen kan placeres ovenpå. Smelt sukker på en pande ved mellem varme (vær tålmodig, 5-10 minutter). Når sukkeret er smeltet, tilsættes smør og røres rundt. Tilsæt tilsidst hakkede pecannødder. Fordel karamellen i de ønskede forme.

Samling af sticky buns

Rul gærdejen ud til en stor rektangel med 0,5 cm tykkelse (del evt. dejen i to dele). Smør remonce ud på hele dejen. Rul dejen sammen til en snegl. Skær 2,5 cm skiver af dejrullen. 

Placer rullerne ovenpå nøddekaramellen i formene med 1 cm afstand fra hinanden og siderne af formen. Lad dem efterhæve i 30-35 minutter, til de er vokset til næste dobbelt størrelse.

Bag dine sticky buns ved 210 grader alm. ovn i 10-15 minutter (til gyldne). Afkøl og spis! (Kan evt. fryses ned, da de er gode at tage op til pludselige gæster). 

Velbekomme!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Dette indlæg har 2 kommentarer

  1. Michelle

    Hvad er opskriften på disse lækre sticky buns?

    1. Mette Thomsen

      Du skulle meget gerne kunne se ingredienslisten nu 😀 God fornøjelse, hvis du skal bage disse lækre små sager!

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og