500 g. blandet jordbær og rabarber
80 g. sukker
2 dl. Vand
3 spsk. Vand
4 spsk. Majsstivelse
Yderligere:
Vaniljeis
Hakkede mandler
Hindbær
Skovsyre
Jordbærgrød er noget vi forbinder med sommer. De lækre danske jordbær og smagen af fløde bringer måske endda barndomsminder frem hos nogle? Her har Sophie, der står bag bloggen Fillosophie, opgraderet den traditionelle jordbærgrød og tilføjet rabarber og is!
Psst! Når du laver jordbær/rabarbergrød af danske bær om sommeren, kan den faktisk fryses ned og nydes igen i sensommer og efterår!
Sådan gør du:
Kom jordbær og rabarber i en gryde med 2 dl. vand og sukker, og varm det op ved lav varme.
Varm det til bærrene er møre.
Rør majsstivelse og vand sammen i en skål, og rør det sammen med rabarber og jordbær, der stadigvæk er i gryden over lav varme.
Kog det op til grøden tykner.
Lad jordbær/rabarbergrøden køle helt af i køleskabet.
Når grøden er kold, er den klar til servering.
Kom en kugle is oven på grøden, drys med hakkede mandler og pynt yderligere med skovsyre og hindbær.
Velbekomme!
Du kan følge Sophies Instagramprofil @fillosophie og få endnu mere inspiration til lækre retter.