Den søde tand

Luksus chokoladelagkage

Ingredienser

Sværhedsgrad: Nem
Arbejdstid: 1,5 time + bagetid og køletid

Antal personer: 10-12

Chokoladebund:

135 g blødt smør

100 g sukker

25 g brun farin

2 æg

150 g hvedemel

1 tsk bagepulver

0,5 tsk natron

5 spsk kakao

1,5 tsk vaniljesukker

1 dl fløde

2,25 dl sødmælk

125 g mørk chokolade (70%)

50 g Mælkechokolade (33 %)

Chokoladefrosting:

400 g blødt smør

500 g flormelis

150 g smeltet chokolade (70%)

Andet:

1 bakke friske hindbær

Denne luksus chokoladelagkage er allerede en af mine favoritter. Så blød og lækker med chokolade og saftige chokoladebunde. Findes der noget bedre? Chokoladebunde fyldt med god chokolade lagt sammen med en blød chokoladefrosting – lavet på smørfrosting med smeltet chokolade. Den nemmeste måde at samle en kage, hvis du spørger mig. 

Hvis du ønsker, kan kagen laves dagen før. Altså bages samles og laves helt klar, så du ikke skal gøre dette inden dine gæster kommer. Super nemt og lækkert. Hvis du vil være i endnu bedre tid, kan chokoladebundene fryses og tages op nogle timer inden de skal samles med chokoladefrosting. Til Frostingen har jeg brugt en Wilton 4B.

Super nem opskrift og den er klar til dig her!

 

 

Sådan gør du:

Chokoladebunde: 

Start med at piske sukker, brun farin og smør til en lys og luftig masse.

Tilsæt herefter et æg af gangen og pisk til en lys flydende masse.

Tilsæt fløde under kort piskning.

Bland alle de tørre ingredienser i en skål, og tilsæt disse kagedejen.

Bland til sidst sødmælk i dejen, så den bliver lidt mindre tyk i konsistensen.

Tilsæt sidst den gode chokolade til dejen.

Beklæd en 20 cm springform med bagepapir og hæld dejen deri.

Chokoladebunden bages i ovnen ved 180 grader i ca. 50 minutter – lige til den netop slipper kanterne på en nål.

Afkøl til chokoladebunden er helt kold, hvorefter bunden deles i 3 bunde, og chokoladefrosting piskes til samling af chokoladekagelagkagen.

Chokoladefrosting:

Pisk smør til det er lyst og luftigt.

Tilsæt flormelis og pisk til du opnår en blød og luftig frosting.

Smelt chokoladen og hæld den i frostingen under piskning.

Kom chokoladefrostingen på sprøjtepose med ønsket tyl.

 

Samling af chokoladelagkage:

Placer den første bund på ønsket fad.

Sprøjt chokoladefrosting dutter på bundens sider og fordel lidt chokoladefrosting i midten og gentag med bund 2.

Placer den 3. bund og sprøjt frosting dutter igen og fyld midten op med frosting.

Dæk midten med friske hindbær.

Sæt kagen på køl 1 time indtil servering, så den er lidt lettere at skære ud.

Velbekomme! Du kan se flere af Nannas opskrifter på hende blog Kageliv eller på hendes Instagram under navnet @nannabroe

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *