Efterårslagkage med æbler

Ingredienser

Antal personer: 10-12

Æblekagebunde:

4 æg

130 g sukker

1 tsk vaniljesukker

130 g mel

1 tsk bagepulver

100 g smeltet smør

100 g revet æble

50 g revet marcipan

50 g hvid chokolade

Æblegrød:

1 Portion æblegrød – køb evt. eller lav den selv. Jeg har en god opskrift som du kan finde her.

Frosting:

400 g smør

500 g flormelis

1 tsk vaniljepasta

Andet/Pynt:

100 g hvid chokolade

Det er efterår og hvad passer bedre til efterår end æbler? Jeg er stor fan af æbler og derfor er denne kage også opstået! Jeg elsker samtidig lagkager og tænkte at dette ikke var en helt dårlig kombination. Lagkagen er lavet på æblekagebunde. Lækre bunde fyldt med revede æbler i. Lagkagen er samlet med en æblegrød og blød smørfrosting omkring og toppet med god hvid chokolade. 

Kagen kan måske bruges til et lille efterårsferieprojekt, hvis du har et par timer at bage i? Hvis du ikke ønsker at lave en æblegrød selv, kan du nemt købe en færdiglavet en, og bruge den mellem bundene – hvis det skal være nemt 🙂

LÆS OGSÅ: Lækker pæretærte med chokolade og basilikum.

Jeg er fan, og det var mine gæster også af den, da jeg serverede den.

Kagetip: Hvis du er til en æblekage med kanel, vil jeg blot tilsætte 1 tsk stødt kanel til kagedejen, så får du en lidt krydret æblekagesmag. Hvis du ønsker den mere frisk, kan du tilsætte citron- eller limeskal.

Sådan gør du:

Start med at piske en luftig æggesnaps af æg, sukker og vaniljesukker.

Smelt dernæst smør og vend i æggesnapsen.

I en skål blandes mel og bagepulver og vendes derefter i æggesnapsen.

Riv æblerne og marcipanen og vend den i kagedejen.

Vend til sidst den hvide chokolade i æblekagedejen.

Beklæd en 20 cm springform med bagepapir i bunden og hæld kagedejen deri.

Bag æblekagen ved 180 grader alm. luft i ca. 40 minutter, til der ikke hænger kagedej på en tynd nål, når du stikker den ned i midten af kagen.

Afkøl æblekagebunden helt inden den deles.

Æblegrød:

Brug en færdiglavet æblegrød, eller følg opskriften HER !

Frosting:

For at lave frostingen, skal smør piskes lyst og luftigt.

Tilsæt herefter flormelis og pisk videre til en lys, cremet og luftig frosting.

Kom frosting på sprøjtepose med en rund tyl.

Samling af æblekage lagkage:

For at samle kagen, startes der med, at man halverer æblekagebunden.

Placer derefter den nederste bund på det ønskede fad.

Sprøjt en ring frosting på kagebundens sider, så du kan fylde midten med æblegrød og placer en æblekagebund ovenpå.

Gentag med næste bund og placer den øverste bund på frosting og æblegrøden.

Sæt kagen på køl, så frostingen sætter sig og den er lettere at smøre op.

Efter køl fordeles mere frosting på kagens sider, så du skjuler kagen.

Smør den lige op. Sæt kagen på køl i 10 minutter.

Smelt den hvide chokolade og hæld den på toppen og lad den dryppe ned af kagens sider.

Sprøjt dutter af frosting på kagens top med ønsket tyl. I denne opskrift er Wilton 2D brugt.

Sæt på køl indtil servering (tag gerne fra køl 15-20 minutter inden servering)!

 

Velbekomme!

 

Husk du kan se flere opskrifter på Nanna Broes blog Kageliv, eller følge hendes inspirerende billeder på Instagram under @nannabore

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Kom med på den bedste venindetur

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet