300 g. bagemarcipan
200 g. smør
100 g. sukker
4 æg
2 spsk. kanel
100 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 æble
Til pynt:
Flormelis
Skovsyrer
Det er officielt blevet efterår i Danmark, og med kulden der kryber langsomt ind over landet, bliver lysten til at putte sig under et varmt tæppe med en kop te også større. Vi foreslår, at du tilsætter lidt ekstra hygge til det miks i form af en lækker efterårskage med æble, kanel og marcipan – det vil du i hvert fald ikke fortryde!
LÆS OGSÅ: Rouladekage med friske brombær og hvid chokolade
Sådan gør du:
Med en elpisker piskes marcipan, smør, sukker og kanel sammen i en skål
Rør nu ét æg i af gangen – pisk efter hvert æg
Sigt mel og bagepulver i dejen, og rør til dejen er jævn
Kom dejen i en springform, hvor bunden er beklædt med bagepapir
Skær nu æblet i små tern, og drys det på kagen – tryk æblestykkerne lidt ned i dejen
Bag nu kagen i ovnen på 175 grader i ca. 45 min.
Når kagen er bagt færdig, er det tid til pynt! Si lidt flormelis på toppen og pynt yderligere med skovsyrer.
LÆS OGSÅ: Efterårslagkage med æbler
Velbekomme!
Du kan følge Sophies Instagramprofil @fillosophie og få endnu mere inspiration til lækre retter eller finde hendes opskrifter på Sophies blog Fillosophie.