Den søde tand

Efterårskage med æble, kanel og marcipan

Efterårskage med æble, kanel og marcipan
(Artiklen indeholder reklamelinks)
Ingredienser

300 g. bagemarcipan

200 g. smør

100 g. sukker

4 æg

2 spsk. kanel

100 g. hvedemel

2 tsk. bagepulver

1 æble

Til pynt:

Flormelis

Skovsyrer

Det er officielt blevet efterår i Danmark, og med kulden der kryber langsomt ind over landet, bliver lysten til at putte sig under et varmt tæppe med en kop te også større. Vi foreslår, at du tilsætter lidt ekstra hygge til det miks i form af en lækker efterårskage med æble, kanel og marcipan – det vil du i hvert fald ikke fortryde! 

LÆS OGSÅ: Rouladekage med friske brombær og hvid chokolade

 

Sådan gør du:

Med en elpisker piskes marcipan, smør, sukker og kanel sammen i en skål

Rør nu ét æg i af gangen – pisk efter hvert æg

Sigt mel og bagepulver i dejen, og rør til dejen er jævn

Kom dejen i en springform, hvor bunden er beklædt med bagepapir

Skær nu æblet i små tern, og drys det på kagen – tryk æblestykkerne lidt ned i dejen

Bag nu kagen i ovnen på 175 grader i ca. 45 min.

Når kagen er bagt færdig, er det tid til pynt! Si lidt flormelis på toppen og pynt yderligere med skovsyrer.

LÆS OGSÅ: Efterårslagkage med æbler

Velbekomme!

 

Du kan følge Sophies Instagramprofil @fillosophie og få endnu mere inspiration til lækre retter eller finde hendes opskrifter på Sophies blog Fillosophie

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *