Græskarbrød med cremet frosting

Ingredienser

Antal personer: 8-10

Græskarkage:

3 æg

50 g. rørsukker

100 g. brun farin

1 tsk. vaniljesukker

50 g. smeltet smør

50 g. solsikkeolie

Saft fra 1/2 citron (ca. 10 g. saft)

150 g. hvedemel

1 tsk. bagepulver

2,5 tsk. kanel

0,5 tsk. muskatnød

0,5 tsk. kardemomme

0,5 tsk. allehånde

125 g. revet hokkaido græskar

40 g. valnødder

Cremet frosting:

200 g. blødt smør (stuetemperatur)

400 g. flormelis

100 g. flødeost

Pynt:

Rød skovsyre dyppet i guldstøv

Efterår betyder for mange græskar og varme krydderier. Græskar er perfekt at komme i en kage, da det giver en saftig konsistens. Blandes græskar med en masse lækre krydderier får du en skøn kage! Dette græskarbrød er super nemt at lave, og tager ikke længe fra, at du går igang, til du har det lækre græskarbrød med cremet frosting.

LÆS OGSÅ: Græskarsuppe med karry & ristede kikærter

Græskarbrødet er fyldt med græskarkrydderier (“pumpkinspice”), som bl.a. er kanel, muskatnød, kardemomme, ingefær m.m., hvilket giver den helt perfekte varme og krydrede smag! Den cremede frosting laves ved at piske smør luftigt. Herefter tilsættes flormelis til smørret, som igen piskes luftigt. Til sidst tilsættes flødeost ved kort piskning. Frostingen kommes på sprøjtepose med en stjernetyl. Frostingen kan sprøjtes som et gitter eller som et andet ønsket mønster. Hvis du ønsker at sprøjte som et gitter (som vist på kagen), starter du med at sprøjte en linje på det ene led, hvorefter du laver korte linjer modsat vej med mellemrum imellem. Herefter sprøjtes en linje, på samme måde som første gang, op til de modsatte korte linjer, hvorefter du sprøjter linjer i “hullerne”.

Hvis ikke du bliver lækkersulten af den her kage, så ved jeg ikke hvad! 😉

 

Sådan gør du:

Græskarbrød:

Start med at piske sukker, brun farin, vaniljesukker og æg sammen til en luftig æggesnaps

Smelt herefter smør og tilsæt dét, solsikkeolie og citronsaft til æggesnapsen og vend det rundt

I en skål blandes mel, bagepulver og krydderier

Vend herefter de tørre ingredienser i æggesnapsen

Vend revet græskar i kagedejen

Hak nødder og vend dem til sidst i græskardejen

Beklæd en brødform med bagepapir

Hæld græskarkagedejen i formen

Bag græskarkagen ved 190 grader i 30-35 minutter (til dejen ikke længere hænger ved en nål)

Afkøl græskarkagen hvorefter cream cheese frostingen kan sprøjtes på

LÆS OGSÅ: Græskarcupcakes med blød smørcreme

Cream cheese frosting:

Til frostingen piskes smør lyst og luftigt

Tilsæt flormelis og pisk sammen til en luftig masse

Pisk flødeosten i frostingen

Kom frostingen på en sprøjtepose med tyl

Sprøjt frostingen som et gitter (læs evt. indledningen for fremgangsmåde)

Velbekomme!

 

Du kan se flere opskrifter fra Nanna på hendes blog Kageliv, eller følge hendes inspirerende billeder på Instagram under @nannabroe.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og