Antal personer: 8-10
Græskarkage:
3 æg
50 g. rørsukker
100 g. brun farin
1 tsk. vaniljesukker
50 g. smeltet smør
50 g. solsikkeolie
Saft fra 1/2 citron (ca. 10 g. saft)
150 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
2,5 tsk. kanel
0,5 tsk. muskatnød
0,5 tsk. kardemomme
0,5 tsk. allehånde
125 g. revet hokkaido græskar
40 g. valnødder
Cremet frosting:
200 g. blødt smør (stuetemperatur)
400 g. flormelis
100 g. flødeost
Pynt:
Rød skovsyre dyppet i guldstøv
Efterår betyder for mange græskar og varme krydderier. Græskar er perfekt at komme i en kage, da det giver en saftig konsistens. Blandes græskar med en masse lækre krydderier får du en skøn kage! Dette græskarbrød er super nemt at lave, og tager ikke længe fra, at du går igang, til du har det lækre græskarbrød med cremet frosting.
LÆS OGSÅ: Græskarsuppe med karry & ristede kikærter
Græskarbrødet er fyldt med græskarkrydderier (“pumpkinspice”), som bl.a. er kanel, muskatnød, kardemomme, ingefær m.m., hvilket giver den helt perfekte varme og krydrede smag! Den cremede frosting laves ved at piske smør luftigt. Herefter tilsættes flormelis til smørret, som igen piskes luftigt. Til sidst tilsættes flødeost ved kort piskning. Frostingen kommes på sprøjtepose med en stjernetyl. Frostingen kan sprøjtes som et gitter eller som et andet ønsket mønster. Hvis du ønsker at sprøjte som et gitter (som vist på kagen), starter du med at sprøjte en linje på det ene led, hvorefter du laver korte linjer modsat vej med mellemrum imellem. Herefter sprøjtes en linje, på samme måde som første gang, op til de modsatte korte linjer, hvorefter du sprøjter linjer i “hullerne”.
Hvis ikke du bliver lækkersulten af den her kage, så ved jeg ikke hvad! 😉
Sådan gør du:
Græskarbrød:
Start med at piske sukker, brun farin, vaniljesukker og æg sammen til en luftig æggesnaps
Smelt herefter smør og tilsæt dét, solsikkeolie og citronsaft til æggesnapsen og vend det rundt
I en skål blandes mel, bagepulver og krydderier
Vend herefter de tørre ingredienser i æggesnapsen
Vend revet græskar i kagedejen
Hak nødder og vend dem til sidst i græskardejen
Beklæd en brødform med bagepapir
Hæld græskarkagedejen i formen
Bag græskarkagen ved 190 grader i 30-35 minutter (til dejen ikke længere hænger ved en nål)
Afkøl græskarkagen hvorefter cream cheese frostingen kan sprøjtes på
LÆS OGSÅ: Græskarcupcakes med blød smørcreme
Cream cheese frosting:
Til frostingen piskes smør lyst og luftigt
Tilsæt flormelis og pisk sammen til en luftig masse
Pisk flødeosten i frostingen
Kom frostingen på en sprøjtepose med tyl
Sprøjt frostingen som et gitter (læs evt. indledningen for fremgangsmåde)
Velbekomme!
Du kan se flere opskrifter fra Nanna på hendes blog Kageliv, eller følge hendes inspirerende billeder på Instagram under @nannabroe.