1 dl hasselnøddemel, alternativt mandelmel
1 dl boghvedemel
½ dl kokosfibermel
1 spsk usødet kakaopulver
3 spsk kokospalmesukker eller sukrin
½ tsk fint salt
1 ½ dl danskvand
1 ½ dl soya-, mandel-, rismælk eller andet alternativ
60 g smeltet økologisk smør eller jomfru kokosolie
1 tsk. bagepulver
2 æg XL, delt i blomme og hvide
Topping
Bananer i skiver
Hakket mørk chokolade
Hasselnøddesmør
Selvom disse vafler er glutenfri, er de bestemt ikke ringere af den grund. Måske en smule mere omfattende at lave, men ikke så det gør noget. Jeg holder meget af at riste hasselnødder og mandler inden jeg maler dem til mel, fordi de får deres intense nøddesmag fremhævet yderligere. Servér med bananer, hjemmelavet nøddesmør og hakket mørk chokolade, så er det smagen af synd, bare på den sunde måde. Hvad mere kan man ønske sig!
Sådan gør du
Rist hasselnødderne på en bradepande med bagepapir i 15 minutter ved 190˚, lad dem køle af og blend dem derefter til fint mel. (Alternativt kan bruges mandelmel, færdigkøbt.). Del æggene i blommer og hvider og blend æggeblommerne med boghvedemel, nøddemel, kokossukker, salt danskvand, bagepulver og hytteost til en ensartet masse og lad den stå og hvile på køl i en halv time. Pisk hviderne til skum og vend i dejen. Brug lidt smør eller kokosolie til at stege de første vafler, dog bør det ikke være nødvendigt med resten, det kommer lidt an på vaffeljernet. Server vaflerne med nøddesmørret, bananer i skiver og hakket mørk chokolade.