(15 stk sundere æbleskiver)
- 4 små modne bananer
- 5 æg
- 2 dl havregryn (grovvalsede)
- 2 spsk HUSK
- 2 tsk vaniljepulver
- 2 tsk kardemomme
- 3 spsk hvid hvede (eller anden grov mel – evt. grahamsmel)
- saft fra 1 lille appelsin eller 1/2 stor appelsin
- nip salt
Æbleskiverne kan spises med en lækker topping, eller hvis du skal snyde lidt, kan du jo spise dem med en god marmelade til.
Æbleskiverne er perfekte at have på lager i fryseren til den pludselige lækkersult, og jeg vil derfor anbefale at lave en dejlig stor portion.
Og nu videre til opskriften, og et ønske om en glædelig jul
Sådan gør du
Start med at blende bananer og æg til en luftig flydende masse i en blender eller med en stavblender.
Tilsæt herefter havregryn, husk, vaniljepulver, kardemomme og blend videre til en jævn dej.
Tilsæt saft, salt og hvid hvede eller anden type grovmel og blend videre til du opnår en ens tyktflydende æbleskivedej.
Lad dejen hvile imens du opvarmer æbleskivejernet.
Steg æbleskiver af dejen ved at fylde hullerne helt op, dreje dem en kvart omgang, og dernæst tilsæt en tsk dej mere til hullerne og vend dem helt rundt.
Lad dem stege i 5-6 minutter til dejen inden i æbleskiverne slipper en nål.
Spis med det samme eller opbevar i fryseren. Spis evt. med en hjemmelavet æblegrød til.