Konfektdyr: rensdyr og pingviner

Det skal du bruge til rensdyr:

200 g. Odense Marcipan

100 g. Nougat

200 g. mørk overtrækschokolade

Vandbad

Det skal du bruge til pingviner:

200 g. Odense Marcipan

100 g. Nougat

200 g. mørk overtrækschokolade

1 pose mandelflager

Æggeruller fra Odense Marcipan

Vandbad

Så er der dømt julehyggebagning!

Du kan følge Sophies Instagramprofil @fillosophie og få endnu mere inspiration til lækre retter eller finde hendes opskrifter på Sophies blog Fillosophie

Sådan laver du rensdyrene:

Kom overtrækschokoladen i et vandbad, og rør til al chokoladen er smeltet.

Lad chokoladen stå i det varme vand, til du er helt klar til at dyppe dine rensdyr.

Start med at skære marcipanen i skriver, og nougaten i små tern.

Tag en skive marcipan, og kom et tern nougat i midten. Klem marcipanen rundt om nougaten, og rul det til en kugle.

Med spidsen af dine fingre formes nu snuden – nu har du hovedformen.

Gevirerne laves ved at tage en skive marcipan, og skære dem i skiver.

Rul dem ovale/aflange, og skær med en kniv et snit ned i dem – ikke hele vejen ned, men blot i toppen.

Form nu gevirerne på hovedet, så de sidder fast.

Dyp nu gevirerne og baghovedet i den smeltede chokolade, og kom rensdyret på et stykke bagepapir.

Når chokoladen er størknet, laves øjnene med en gaffel (eller andet skarpt/spidst).

Næsen laver du ved at dyppe enden en gaffel ned i den smeltede chokolade, og “duttes” herefter på rensdyrets snude.

Gentag x 10, og så er rensdyrene klar til at blive spist.

Sådan laver du pingvinerne:

Kom overtrækschokoladen i et vandbad, og rør til al chokoladen er smeltet.

Lad chokoladen stå i det varme vand, til du er helt klar til at dyppe dine pingviner.

Start med at skære marcipanen i skriver, og nougaten i små tern. T

ag en skive marcipan, og kom et tern nougat i midten. Klem marcipanen om nougaten, og kom den i æggerulleren.

Når du har rullet “kroppen” færdig, dyppes den nu i mørk smeltet chokolade – læg kroppen ned i chokoladen, og før forsigtigt lidt chokolade op på maven.

Fisk nu pingvinen op med en gaffel (eller andet), og kom den på et stykke bagepapir.

Med det samme kommes mandelflager på pingvinens mave.

Tag nu to hele madelflager, dyp dem i chokoladen, og placer dem på hver side af pingvinens krop.

Med en gaffel dyppet i mørk chokolade, laves nu to små øjne. Skær nu en lille trekant/næb af nougat, og placer det under øjnene på pingvingen.

Gentag x 10.

Glædelig jul og god bagning!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Kom med på den bedste venindetur

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet