[single_post_category_name]

Nytårscheesecake med chokolade

Det er endnu engang fredag, men denne gang fredagen før jul, hvilket betyder det snart er nytår! Måske du er en af dem der endnu ikke har bestemt dig for en god nytårsdessert til dine gæster? Du vil gerne have en dessert, som kan laves inden dine gæster kommer og blot kan sættes på bordet uden forberedelse d. 31.?! Du vil gerne have en der smager godt og indeholder en masse chokolade? Hvis ja, så skal du prøve denne lækre cheesecake med chokolade, en masse godt mælkechokolade.

Opskriften består af en kiksebund med mælkechokolade støbt i en form. Ovenpå er der en frisk cheesecakemasse med vanilje, hvorpå der er en cremet mælkechokolade ganache. Som pynt er fine chokoladesnirkler, sølvstøv, sølvkugler og rød skovsyre. Fest og glimmer som det skal være på nytårsaften? Måske du er inspireret? Her er opskriften:

Sådan gør du: 

KIKSEBUND:

Start med at blende kiks til en smuldret masse. Tilsæt herefter den smeltede smør og rør massen rundt. Tilsæt sidst smeltet mælkechokolade og rør kiksemassen sammen. Beklæd en 17 cm springform med bagepapir og kageplast eller en kagering med bagepapir i bunden og kageplast på siderne. Fyld kiksebunden i formen og pres den fast, så den får en jævn overflade. Sæt kiksebunden på køl mens cheesecake massen forberedes.

CHEESECAKEMASSE:

Start med at tage alle ingredienserne på køkkenbordet, så fløde og flødeost får lidt højere temperatur
Udblød husblas i rigeligt vand i 10 minutter
Imens opvarmes citronsaften med vaniljepastaen i en gryde
I en skål piskes flormelis med flødeost
Husblas kommes i den varme citronmasse og afkøles 1-2 minutter mens flødeskum piskes. Flødeskum vendes sammen med flødeostemassen.
Kom herefter en lille del flødemasse over i citron/husblas saften og rør hurtigt rundt så temperaturen på den varme citrondel falder
Hæld herefter den lune citron/flødemasse over i den resterende flødemasse og rør rundt til du har en ens masse
Hæld nu cheesecakemassen i springformen og fordel massen jævnt på kiksebunden
Sæt nu cheesecakemassen på køl i 4-5 timer – til den har sat sig, hvorefter chokoladeganache kan kommes på toppen

CHOKOLADEGANACHE:

Til chokoladeganache, som skal ovenpå cheesecakemassen, når den har sat sig, udblødes husblas i vand i 10 minutter. Herefter opvarmes fløde i en gryde. Hak mælkechokoladen og kom den i en skål. Hæld derefter den varme fløde over chokoladen og tilsæt den udblødte husblas vredet for vand. Vend fløde og chokolade sammen indtil du opnår en tyk chokolademasse. Lad chokolademassen afkøle 5-10 minutter og hæld den derefter på cheesecakemassen. Sæt herefter den næsten færdige chokolade cheesecake tilbage på køl i 2-3 timer, til chokoladeganachen har sat sig og den derefter kan pyntes. Imens kan chokoladepynt laves.

CHOKOLADEPYNT:

Temperer mælkechokoladen ved at smelte den hakkede chokolade i mikroovnen. Chokoladen må ikke overstige 30-31 grader. Stop gerne inden al chokoladen er smeltet og rør den rundt til det hele er smeltet (det kan godt lykkedes). Tag et stykke kageplast og sæt det fast på bordpladen. Smør den netop smeltede chokolade ud på kageplasten. Brug en takket “skraber” til at skabe striber i chokoladen. Lad den ligge 1-2 minutter til den sætter sig og snur den derefter omkring sig selv, så kageplasten får et tvist = snirkler. Lad chokoladen størkne helt – evt et hurtigt chok på køl. Befri herefter chokoladen fra plast og snirkler fra hinanden og sæt dem på den færdige chokolade cheesecake. Pynt med sølvstøv, sølvkugler og rød skovsyre. Server med det samme eller opbevar din luksus chokolade cheesecake på køl indtil servering!

 

Velbekomme!

Husk du kan se flere opskrifter på Nanna Broes blog Kageliv, eller følge hendes inspirerende billeder på Instagram under @nannabroe

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide