Brownie
150 g. mælkechokolade med mandler/ hasselnødder
70 g smør
3 æg
150 g sukker
50 g hvedemel
Ganache
1.5 dl. piskefløde
25 g. glukosesirup
100 g. sukker
Lidt under ½ dl. vand
150 g. mælkechokolade med mandler/hasselnødder
Pynt
Nødder
Crispo Kugler /maltetos
Du kan følge Sophies Instagramprofil @fillosophie og få endnu mere inspiration til lækre retter eller finde hendes opskrifter på Sophies blog Fillosophie.
Sådan laver du brownien:
Smelt chokolade og smør sammen i en skål over vandbad.
Pisk nu i en anden skål æg og sukker, og rør chokoladeblandingen i.
Sigt herefter mel i, og rør til dejen er jævn.
Kom dejen i en springform hvor bunden er beklædt med bagepapir.
Bag brownien i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min.
Når kagen er bagt færdig, skal den køle helt af før du kan arbejde videre med den.
Sådan laver du ganachen:
Rør vand og sukker sammen i en gryde.
Kog massen på komfur ved mellemvarme, og lad det simre til det får en gylden farve – det er vigtigt du ikke røre rundt undervejs – bare lad det passe sig selv.
I en anden gryde varmes piskefløde og glukosesirup.
Hak i mellemtiden chokoladen, og kom den i en skål.
Når sukkermassen er gylden, og fløden varm, hældes fløden ned i sukkermassen.
Her vil det buse, så hæld lidt fløde i af gangen.
Herefter hældes karamellen over den hakkede chokolade.
Rør til massen er jævn.
Når massen er jævn stilles skålen på køl til ganachen har sat sig.
Når ganachen har sat sig, og kagen er kølet helt af, kan du smøre karamelganachen ud på din kage – Jeg har brugt en ske, da jeg synes det giver det fineste resultat.
Pynt kagen yderligere med nødder og Crispo Kugler – kun fantasien sætter grænser
Velbekomme!