Fastelavnsboller med orange

Ingredienser 

Vandbakkelse:
75 g. smør
5 dl. Vand
75 g. mel
1 spsk. Sukker
1 knivspids salt
1 tsk. vaniljesukker
3 små æg

Orange creme:
3 dl. Piskefløde
50 g. flormelis
2 tsk. vaniljesukker
3 plader husblas
5 dl. Saft fra en appelsin
1 tsk. fintrevet appelsinskal fra en økologisk appelsin

Chokolade spread:
Orange chokoladespread fra Peter Beier Chokolade

Fastelavn er lige rundt om hjørnet, så i denne uge er fredagens opskrift selvfølgelig de lækre fastelavnsboller – dem kan vi i princippet spise året rundt jo!

Find flere lækre opskrifter på Sophies instagram @fillosophie

Sådan laver du vandbakkelsen:

Kog smør og sukker op i en gryde.

Bland herefter mel, sukker salt og vaniljesukker i og rør dejen til en jævn masse.

Rør herefter konstant i ca. 2 min. Tag nu dejen af varmen og lad den køle lidt af.

Rør nu æggene sammen i en skål, og hæld æggemassen i dejen lidt efter lidt.

Det er vigtigt at æggene bliver blandet helt ind i dejen, for hver gang du hælder æggemasse i.

Når alle æggene er rørt i dejen, og den er glat og jævn kommes den i en sprøjtepose med en rund tyl.

Form nu 6 boller på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag vandbakkelserne i ovnen ved 200 gader, midt i ovnen i 35 min.

Når vandbakkelserne er færdige tages de ud af ovnen og køles helt af inden du arbejder videre med dem.

Sådan laver du fyldet:

Kom husblas i en skål med rigeligt koldt vand og lad det stå i 15 min.

Varm 0.5 dl. appelsinsaft i en gryde ved mellem varme.

Lad det køle af til fingervarme.

Vrid nu husblassen fri for vand og rør det sammen med den fingervarme appelsinsaft.

Pisk fløden til flødeskum.

Si vaniljesukker og flormelis i flødeskummen, og vend det forsigtigt sammen.

Rør nu 1 spsk. af flødeskummen sammen med appelsinsaften.

Vend nu appelsinsaften i flødeskummen, lidt af gangen til en jævn masse.

Tilsæt nu den revede appelsinskal. Sæt appelsincremen på køl i 30 min.

Når cremen har været på køl, og vandbakkelserne er kølet helt af, skæres vandbakkelserne i to dele.

I midten af hver af vandbakkelsesbundene kommes 1 tsk. orange spread fra Peter Beier.

Kom nu appelsincremen i en sprøjtepose med en takket tyl, og sprøjt cremen rundt om spreaden.

Kom vandbakkelsestoppen på.

Pynt med chokoladeglasur, revet appelsinskal og kakaonibs.

Fastelavnsbollerne kan selvfølgelig også pyntes anderledes – kun fantasien sætter grænser 🙂

Velbekomme!

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Kom med på den bedste venindetur

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet