4 dl vand
375 g mel
40 g smør
70 g sukker
1 nip salt
1/2 tsk kanel
2 æg
Sukkersukker:
150 g sukker
3 tsk solbærpulver
Chokoladesauce:
3 dl fløde
200 g mælkechokolade
Sådan gør du:
Churros:
I en gryde blandes vand, sukker, smør, kanel og salt.
Dette bringes i kog, hvorefter mel tilsættes og massen piskes godt rundt.
Den “steges” af i gryden i et par minutter, så melsmagen forsvinder.
Tag gryden af varmen og lad den stå 1-2 minutter og køle lidt af.
Tilsæt herefter æg og pisk godt rundt (bliv blot ved, selvom massen skiller, da den samler sig igen).
Når dejen har samlet sig igen, varmes den igen på kogepladen nogle minutter (så den kort bliver “brændt” af).
Kom vandbakkelsesdejen på en sprøjtepose med stjernetyl.
Sæt olien til at varme op i en gryde.
Test temperaturen ved at stikke en tandstik i olien – når den bobler omkring, er olien varm.
Sprøjt vandbakkelsesdej ned i den varme olie og klip dem i strimler.
Lad dem stege i olien ca. 2 minutter på hver side.
Bland sukker og solbærpulver på en tallerken.
Tag churros op, dryp dem af for olie, og vend dem i solbærsukker.
Mens churros laves, forberedes mælkechokoladesaucen.
Chokoladesauce:
Varm fløde i en gryde.
Når fløden er varm hældes den over mælkechokoladen, som er i en skål.
Vend fløden og chokoladen sammen til du opnår en flydende chokoladesauce klar til servering!
Dyp hjemmelavede churros i den lækre og lune mælkechokoladesauce.
Velbekomme!
Husk du kan se flere opskrifter på Nanna Broes blog Kageliv, eller følge hendes inspirerende billeder på Instagram under @nannabroe