Hjemmelavede churros med syndig chokoladesauce

Ingredienser
Antal: 35-40 stk (8-10 cm) hjemmelavede churros
Sværhedsgrad: Let
Arbejdstid: 30 minutter
Redskaber: Stjernetyl, sprøjtepose
Hjemmelavede churros:

4 dl vand
375 g mel
40 g smør
70 g sukker
1 nip salt
1/2 tsk kanel
2 æg

Sukkersukker:

150 g sukker
3 tsk solbærpulver

Chokoladesauce:

3 dl fløde
200 g mælkechokolade

Godt nytår og velkommen til et nyt år og en ny fredag med en ny opskrift! Den første på året. Normalt er churros noget man forbinder med jul eller en ferie i Spanien, men de er de lækreste og hurtigste små hapsere, der kan spises året rundt. Churros laves på en vandbakkelsesdej som steges i olie, rulles og sukker og spises med lun chokoladesauce.
De hjemmelavede churros skal laves og spises med det samme – så er de bedst!
Opskriften er super nem, og tager ikke lang tid at lave.
God hygge og churros!

Sådan gør du:

Churros:

I en gryde blandes vand, sukker, smør, kanel og salt.

Dette bringes i kog, hvorefter mel tilsættes og massen piskes godt rundt.

Den “steges” af i gryden i et par minutter, så melsmagen forsvinder.

Tag gryden af varmen og lad den stå 1-2 minutter og køle lidt af.

Tilsæt herefter æg og pisk godt rundt (bliv blot ved, selvom massen skiller, da den samler sig igen).

Når dejen har samlet sig igen, varmes den igen på kogepladen nogle minutter (så den kort bliver “brændt” af).

Kom vandbakkelsesdejen på en sprøjtepose med stjernetyl.

Sæt olien til at varme op i en gryde.

Test temperaturen ved at stikke en tandstik i olien – når den bobler omkring, er olien varm.

Sprøjt vandbakkelsesdej ned i den varme olie og klip dem i strimler.

Lad dem stege i olien ca. 2 minutter på hver side.

Bland sukker og solbærpulver på en tallerken.

Tag churros op, dryp dem af for olie, og vend dem i solbærsukker.

Mens churros laves, forberedes mælkechokoladesaucen.

Chokoladesauce:

Varm fløde i en gryde.

Når fløden er varm hældes den over mælkechokoladen, som er i en skål.

Vend fløden og chokoladen sammen til du opnår en flydende chokoladesauce klar til servering!

Dyp hjemmelavede churros i den lækre og lune mælkechokoladesauce.

 

Velbekomme!

Husk du kan se flere opskrifter på Nanna Broes blog Kageliv, eller følge hendes inspirerende billeder på Instagram under @nannabroe

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være