Der er ikke længe til fastelavn, så hvorfor ikke begynde at glæde sig til festlighederne med en træstamme i forklædning?
Find flere lækre opskrifter på Sophies instagram @fillosophie
Sådan gør du:
I en skål blandes kagerester og hindbærmarmelade og piskes med en elpisker (hvis du ønsker at tilsætte kakaopulver, skal det også i nu).
Herefter smages der til med mandel og romessens. Tag heller lidt i af gangen, end at komme for meget i – den kan være svær at komme ud af, hvis du har tilføjet for meget smag.
Rør nu kagen sammen igen, til massen er jævn.
Form nu med dine hænder, små tønder af kagen – ca. 1 spsk. kage til hver tønde.
Når der ikke er mere kage, og alle tønderne er formet, laves nu marcipanbåndet til tønderne.
Drys dit bord med flormelis, og rul marcipanen ud herpå.
Mål nu med en af dine tønder, så du kender bredden og længden på dit marcipanbånd.
Skær ud og rold omkring kagetønden. Dette gentages ved alle tønder.
Smelt nu din overtrækschokolade, og dyp enderne af dine tønder heri – tag en ende af gangen og lad tørre inden du dypper den anden ende.
Gentag til alle tønder har fået chokolade på.
Med en kniv eller marcipanværktøj laves nu brædderne på tønderne.
Af den sorte marcipan laves katte og masker (og hvad du ellers kan finde på), og sættes fast på tønden evt. med en klat overtrækchokolade for at kunne holde bedre.
Velbekomme!