Romkugler er en kage, jeg kan huske at have spist, siden jeg var lille. En kage der altid blev købt, hvis der blev købt noget ved bageren. Den søde lille, klæge, romkage med massere af barnligt krymmel på. Disse romkugler er, lige som bagernes, lavet på kagerester – gode kagerester! Disse er nemlig lavet på brownie og blondiekanter, cookies og napoleonshatte. Jeps! Alt i et miks samlet med lidt hindbærmarmelade, kakao og romessens. De er super nemme at lave og mikses blot i røremaskinen, som mikser alle kageresterne, bløde som sprøde, sammen. Alt afhængig af hvilken type kage du anvender, tilsættes hindbærmarmelade lidt efter lidt og evt mere end opskriften lyder. Hvis du har mange tørkager kan det ske, at der skal tilsættes mere hindbærmarmelade. Ligeledes med kakao som tørrer kagemassen ud. Prøv dig frem og ud fra opskriften – så skal det nok gå! Det samme med romessens. Nogle kan godt lide det stærkt, andre lidt mildere. Disse er smagt til med mild rom smag. Her er opskriften, så du kan prøve dig frem!

Sådan gør du: 

ROMKUGLEMASSE:

Til romkugler røres kageresterne sammen på en røremaskine med en k-spadel. Blend evt. på en blender hvis du vil have massen helt cremet og blød. Tilsæt herefter hindbærmarmelade til den opnår en cremet og blød konsistens. Tilsæt herefter kakao og romessens alt efter smagsbehov. Sæt romkuglemassen på køl i 2-3 timer til den har sat sig. Tril herefter romkuglemassen til ønskede romkuglestørrelser og tril dem i en eller flere ønsket slags krymmel. Spis med det samme eller opbevar et køligt sted. 

Velbekomme!

Du kan finde en masse lækre opskrifter på Nanna Broes blog Kageliv, eller følge hendes inspirerende billeder på Instagram under @nannabroe

Er du for eksempel i humør til en portion sunde romkugler?  Denne opskrift er baseret på ingredienser, du kan spise med god samvittighed, både for hjernen og kroppen? 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide