Chokoladepandekager med chokoladesauce

Ingredienser 

Antal: 7 tykke Pandekager

Tid: 30 minutter

Pandekager med chokolade:

  • 3 æg
  • 3 spsk sukker
  • 50 g smeltet smør
  • 0,5 dl olie
  • 225 g hvedemel
  • 0,5 tsk natron
  • 50 g 80% Mørk chokolade
  • 50 g 40% Mælke chokolade

Chokoladesauce:

  • 150 g mælkechokolade (Ca 40%)
  • 2 dl fløde

Tilbehør:

  • Hakket eller chips af chokolade
  • Friske jordbær

Pandekager er noget af det lækreste til dessert! Især chokoladepandekager toppet med den lækreste chokoladesauce, som tilmed er super nem at lave! Opskriften er super nem og kan spises ganske kort efter pandekagerne er lavet. Pandekagerne er nemme at lave og kan med fordel laves flere dage før, hvis de skal serveres til en dessert til gæster, eller som brunch til gæster, de kan nemlig fryses ned. 

I de her tider kan det være lidt lækkert med noget sødt og hyggeligt at lave, og jeg vil derfor kærligt anbefale disse lækre chokoladepandekager. God fredag og pas på hinanden derude 🙂 Velbekomme! 

 

Sådan gør du: 

Pandekager med chokolade:

Start med at blande æg, sukker, mælk og smeltet smør i en skål under piskning.

Tilsæt derefter mel og natron og rør til dejen opnår en ens flydende konsistens.

Smelt chokolade og vend det i pandekagedejen.

Steg pandekager med chokolade på en pande i olie til de opnår en gylden farve og er stegt indeni. 

Chokoladesauce:

Til chokoladesaucen opvarmes fløde til lige under kogepunktet.

Herefter hældes fløden lidt ad gangen over chokoladen under omrøring indtil alt chokolade og fløde er blandet.

Kom chokoladesaucen på en kande, så den er let at hælde på pandekagerne.

Server med det samme – evt. med en god vaniljeis!

 

Velbekomme!

Du kan finde en masse lækre opskrifter på Nanna Broes blog Kageliv, eller følge hendes inspirerende billeder på Instagram under @nannabroe

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Skøn julet Irish Coffee

Ingredienser(2 personer) 2 spk brun farin 2 tsk ahornsirup 1 knivspids revet Tonkabønne 8 cl Tullamore D.E.W. 20 cl stærk kaffe 4 tsk. letpisket flødeskum